Aston Martin Rapide E için sona yaklaşılıyor!

Aston Martin Rapide E

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in 2019 yılında piyasaya sürmeyi planladığı ilk tam elektrikli lüks spor otomobili Aston Martin Rapide E için sona yaklaşıldı. İşte detaylar.

Aston Martin Rapide E, İngiliz üreticinin birkaç yıl önce Galler’in başkenti Cardiff yakınlarında inşasına başladığı fabrikada üretilecek. Eskiden İngiliz Hava Kuvvetleri Royal Air Force’a ait olan St. Athan yerleşkesi üzerine kurulan fabrikanın bir elektrifikasyon merkezi haline getirilmesine karar verildi. Fabrikada üretim hattına girecek ilk model ise Rapide E olacak.

Aslında 2019 yılında üretim hattından çıkan ilk modelin markanın ilk tam elektrikli SUV’u olan DBX Concept olması bekleniyordu. Ancak 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tam elektrikli olarak tanıtılan bu lüks SUV için planlar değişti. Benzinli güç ünitesi ile üretilmesine karar verilen DBX Concept, piyasadaki Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan ve Lamborghini Urus’a rakip olarak gelecek.

Aston Martin Rapide E sınırlı sayıda üretilecek!

Adını İngiliz üreticinin 2010 yılından beri ürettiği üst sınıf lüks otomobili Rapid’ten alan markanın ilk tam elektrikli otomobili Aston Martin Rapide E, sınırlı sayıda üretilecek. Aracın henüz performans verileri ve fiyat etiketi açıklanmadı. Ancak birim maliyeti 260.000 dolar olacağı tahmin edilen Rapid E, piyasaya çıktığında fiyat etiketi ile dudak uçuklatacak diyebiliriz.

Yeni Tesla Roadster ne zaman tanıtılacak!

Aston Martin Rapide E