Yeni Apple Patenti, AirPods için dinamik ortam uyarlamasını açıklıyor

AirPods

Apple AirPods teknolojisini geliştirebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Şirketin aldığı son patent ise bu durumu açıkça gözler önüne seriyor.

Yeni Apple Patenti, AirPods için dinamik ortam uyarlamasını açıklıyor. Apple AirPods’un ses kalitesi, zengin basları ve net tizleriyle geniş çevrelerce beğenilmektedir. Kulaklıklar, özel olarak tasarlanmış bir çip kullanarak ses kalitesini arttırır ve Apple cihazlarıyla sorunsuz bir bağlantı sağlar. Ek olarak, kulaklıklar, arka plan gürültüsünü azaltan ve telefon görüşmeleri ve sesli komutlar sırasında ses netliğini artıran ışın biçimlendirme mikrofonlarına sahiptir.

apple 7

AirPods ayrıca, optimal ses kalitesi için müziği kullanıcının kulağının şekline otomatik olarak ayarlayan adaptif bir eşitleyiciye sahiptir. Şirket, gelecekteki AirPods için yeni yükseltmeler üzerinde çalışmaya başladı ve en son patent, şirketin bunu yapma planlarını ortaya çıkarıyor.

AirPods 3 2

Yeni Apple Patenti, AirPods için dinamik ortam uyarlamasını açıklıyor

Apple, “Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi” için teknik bir patent ABD Ticaret Markaları ve Patent Ofisi’nden (USPTO) elde etti, IT Home’un 8 Nisan tarihli haberine göre. Patent, farklı ortamlara göre kulaklıkların akustiğini dinamik olarak ayarlayarak kullanıcıların dinleme deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Patent açıklaması, kullanıcıların araba, çimlerde, sınıfta, trende veya oturma odasında gibi çeşitli ortamlarda ses veya video içeriği dinleyebilecekleri senaryoları tasvir ediyor.

AirPods 3

Apple, dijital sinyal işleme teknolojileri, mikrofonlar ve mekansal ses işlevleri kullanarak daha iyi bir binaural ses işleme elde etmeyi umuyor ve dinleyicinin kulak zarlarındaki gerçek yaşam ses manzaralarını simüle etmek için çalışıyor. Sonuçta, kullanıcılar için “immersive” bir ses deneyimi elde edilecek. Immersive ses, ses içeriğini daha üç boyutlu ve çekici hale getiren bir alan ve derinlik hissi yaratır. Apple, tüketici deneyimini sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyor gibi görünüyor ve bu da uzun vadede müşteri memnuniyetine katkıda bulunuyor. Yeni Apple Patenti, AirPods için dinamik ortam uyarlamasını açıklıyor.

İddia: Vivo X90S geliyor, bazı özellikleri de belli oldu