Yeni Apple Glass geliyor!

Apple Glass

Teknoloji devi Apple henüz sanal gerçeklik gözlüğü piyasasına resmi bir giriş yapmış değil. Ancak şirket ilk modelini tanıtmadan ikincisi üzerinde çalışmalara başladı bile.

Yeni Apple Glass geliyor! Teknoloji dünyasında çok defa şahit olduğumuz bir olayın sanal gerçeklik gözlüğü pazarında da yeniden yaşanıp yaşanmayacağı oldukça meral ediliyor. Buna göre, genelde ölü olan bir sektöre Apple’ın girmesi demek, o sektörün hareketlenip hiç olmadığı kadar popüler olması demektir. İşte bu nedenle rakipleri de dahil olmak üzere herkes Apple’ın tanıtacağı ilk sanal gerçeklik gözlüğü modelini merakla bekliyor.

Apple RealityOS

Bu yılın sonlarına doğru tanıtılması beklenen Apple AR/VR’ın 2023 yılının ilk aylarında satışa sunulması planlanıyor. Bununla birlikte oyun ve eğlence odaklı olması amaçlanan bu cihazın satış fiyatının 2.000 dolar civarlarında olacağı tahmin ediliyor ki bu en pahalı iPhone’un bile neredeyse iki katı bir fiyat manasına geliyor.

apple glass 1

Yeni Apple Glass geliyor!

Öte yandan Apple’ın bu sektörde geçici değil kalıcı olmak istediğini, daha şimdiden ikinci modelin üzerinde çalışmaya başlamasından anlayabiliriz. Amerikalı teknoloji devine yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple, daha şimdiden Apple AR/VR 2’nin üzerinde çalışmaya başlamış.

Apple Valve

İkinci modelde birinciye göre oldukça önemli tasarımsal ve teknik farklılıklar düşünen Apple’ın en önemli önceliğinin bu cihaz üzerinden iletişim kurulması olduğu aktarılıyor. Eğer Apple’ın bu tasarısı, bizlerin ve muhtemelen sizlerin de aklına geldiği şekilde olacaksa, o zaman gerçekten artık Jetgiller çağı yakınımızda demektir.

Instagram yeni özelliği ile ses getirecek