Panasonic, AK-UCX100 Stüdyo Kamerasını Ve Fiber Adaptörünü Tanıttı

Panasonic, AK-UCX100

Panasonic Connect Europe,   yeni AK-UCX100 Stüdyo Kamerasını ve AK-CFA100 Kamera Fiber Adaptörünü duyurdu. İki ürün, müşterilere en yüksek kalitede görseller sunarken stüdyo veya canlı etkinliklerde daha fazla prodüksiyon esnekliği sağlıyor.

UCX100, kullanıcıların bütçelerini ve üretim zorluklarını karşılamak için çalışma tarzlarını seçmelerine olanak tanır. Tek bir kamera olarak veya Kamera Fiber Adaptörü (CFA) ya da Kamera Kontrol Birimi (CCU) ile birlikte çalışabilir ve her türlü çekim ortamında en yüksek kalitede çekim sağlar. AK-UCX100 ve CFA100, Aralık 2024’ten itibaren satışa sunulacak.

Panasonic, AK-UCX100

Esnek çalışma

AK-UCX100, kamera kafasından 3G ve 12G SDI çıkışlarını ve senkronizasyon ile uyarı ışığıyla Uzaktan Çalıştırma Panelinin doğrudan bağlantısını destekler, böylece bağımsız olarak çalıştırılabilir. Kamera kafası ayrıca ST 2110 ortam taşıma ağı kullanan 25 Gb/sn ağa doğrudan bağlanarak CCU olmayan ortamda da çalışabilir. Çift yönlü SFP+ modülleri eklenerek ST 2022-7’nin tam yedekliliği sağlanır.

 

Panasonic’in yeni Fiber Kamera Adaptörü (CFA100), kameranın bağımsız çalışması için kamera gücünü standart bir ST 311 hibrit fiber kabloya bağlayabilir. Alternatif olarak, kamera bir CCU veya yerel bir 12 V XLR güç kaynağı ile çalıştırılabilir. Kullanıcılar güç kaynağı modundan veya Dark Fiber ve ST 2110 bağlantısı gibi bağlantı yöntemlerinden yararlanabilirler. CFA100 ile birlikte kullanıldığında, yaklaşık 2 km güç sağlayabilir (fiber optik kablo ile maksimum 10 km’ye kadar uzanır).

Panasonic, AK-UCX100

CCU ile geleneksel bir stüdyoda içerik üretirken kamera, isteğe bağlı olarak Dante, ST 2110 ve ST 2022-7 yedekliliğinin yanı sıra Panasonic’in yakın zamanda piyasaya sürülen ve tüm geleneksel bağlantı noktalarını destekleyen AK-UCU700/UCU710 Serisi Kamera Kontrol Ünitesi ile eşleşebilir. Dahası, isteğe bağlı olarak NDI® Yüksek Bant Genişliği, SRT, SMPTE ST 2110 ile temel bant ve IP’nin paralel çalışması gibi çok çeşitli protokolleri destekler.

 

UCX100, tutarlı ve uyumlu prodüksiyon kalitesi sağlamak için AW-UE160 PTZ kamera da dahil olmak üzere herhangi bir Panasonic kamerayla kolayca eşleşebilir. Her iki kamera da pürüzsüz renk eşleştirmeyi sağlayan aynı sensörü paylaşır. AK-UCU700/710 Serisi ile birlikte kullanıldığında AK-UCX100, 4x yüksek hızlı 1080p ve 2x yüksek hızlı UHD’yi destekler.

 

Canlı prodüksiyonun geleceği için tasarlandı

Panasonic, en son yenilikleri kullanarak, kullanıcılar için bir dizi IP dönüştürme sorununu ele aldı. UCX100 stüdyo kamerası, SMPTE ST 2110 IP tabanlı video iletim standardıyla uyumludur ve hem stüdyo tabanlı hem de canlı prodüksiyon çekimleri için sıkıştırılmamış 4K video sunar. ST 2110, CCU’suz çalışma için AK-UCU700/UCU710 üzerinden veya doğrudan kameraya bağlanabilir. Bant genişliğinin sınırlı olduğu yerlerdeki etkinlikler için UCX100, JPEG XS standardını kullanarak düşük gecikme süresiyle görsel kayıpsız video kalitesi sağlayabilir. ST 2110 ayrıca, bağlı kameraları bir araya getirebilen ve büyük ölçekli ağ işlemi sırasında yönetimi basitleştiren bir “etiketli VLAN” işlevine sahip olacak.

 

Lensten canlı yayına hayat vermek

UCX100, canlı sahne prodüksiyonlarını kamera aracılığıyla hayata geçirmek için tasarlanmıştır. 2.000 TV satırlık çözünürlük, ayrıntıları yüksek çözünürlükte yeniden üretir. HDR (HLG)/BT.2020’nin geniş dinamik aralığı ve renk gamı, zengin tonlamaları ve renkleri gerçekçilik duygusuyla sunar. Buna ek olarak kamera, LED duvarlarda çekim yaparken oluşan harelenmeyi azaltabilen harelenme bastırma filtresi (moiré suppression filter) gibi çeşitli çekim destek işlevlerine sahiptir. Ayrıca, rehber göstergeli odak noktalarını destekleyen yüksek hassasiyetli bir odak göstergesine sahiptir.

Black Myth: Wukong Satışlarda Rekor Kırdı