Twitter ‘da sesli mesaj özelliğiyle yeni bir dönem başlıyor

Twitter 'da sesli mesaj özelliğiyle yeni bir dönem başlıyor

Twitter, en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi. Diğer pek çok platformdan farklı olarak burada “kısa cümlelerle çok fazla şey açıklayabilme” amacı mevcut. Öte yandan, gündem takibi konusunda da Twitter’ın iyi bir mecra olduğunu söyleyebiliriz. “Peki sırada ne var?” diye soracak olursanız, “Sesli mesaj” özelliğinin yolda olduğunu belirtelim.

Twitter, bir süredir Brezilya ve Japonya’daki teknoloji severlere “sesli mesaj gönderme” özelliğini sunmuştu. Eğer bir mesaj gönderilmek isteniyorsa, 140 saniye uzunluğa kadar sesli mesaj kaydedip gönderilebiliyor.

Yeni gelen bilgiler ise, Twitter’ın bu hizmeti şimdi de Hindistan’daki kullanıcılara sunduğu yönünde. Hatta bir de kısa video hazırlanmış. Özelliğin hem Android hem de iOS tarafında aktif olduğu da belirtilmiş.

Eh, tabii böyle detayları görünce biz de merak ediyoruz, “Acaba böyle özellikler ülkemize ne zaman gelir?” diye. Twitter’dan henüz yapılmış yeni bir duyuru yok. Bu hamleler, “bir sürelik test” anlamına da geliyor olabilir. Yani bazı ülkelerde kullanıma sunulduktan sonra yürürlükten kaldırılma ihtimali de var.

Öte yandan Facebook ve WhatsApp gibi platformlara baktığımızda, sesli mesajlaşmanın fazlasıyla kullanıldığını görüyoruz. Muhtemelen Twitter da bu konu üzerine daha fazla çalışacaktır.

Twitter 'da sesli mesaj özelliğiyle yeni bir dönem başlıyor

Logitech M190 kablosuz mouse: İki elde de kullanıma uygun