Yapay zeka taklit yetenekleri sorun olmaya başladı!

Yapay zekanın taklit yetenekleri sorun olmaya başladı!

Yapay zeka gerektiğinde ses ve görüntü taklidi yapabiliyor, ancak bu biraz sorun teşkil etmeye başladı. İşte tüm detaylar.

Son yıllarda yapay zeka ciddi anlamda gelişti ancak ne yazık ki bu her zaman iyi bir sonuç doğurmuyor. Özellikle ünlü isimlerin seslerinin taklidi sorun olmaya başladı. Robin Williams’ın kızı Zelda, merhum babasının sesini yeniden yaratmak için artificial intelligence kullanılmasını eleştirdi. Amerika’nın en sevilen aktörlerinden biri ve Mrs Doubtfire ile Dead Poets Society’nin yıldızı Williams, 2014 yılında 62 yaşındayken intihar ederek hayatını kaybetti. Öldüğünde Lewy Cisimcikli Demans hastasıydı.

Yapay zekanın taklit yetenekleri sorun olmaya başladı!

Aktör ayrıca Aladdin’deki Genie ve Robots’taki Fender’den FernGully: The Last Rainforest’taki Batty Koda’ya kadar kariyeri boyunca birçok ünlü karakteri seslendirdi. Hollywood oyuncularının -kısmen sektörde Yapay Zeka kullanımı nedeniyle- grevine tepki gösteren 34 yaşındaki aktör Zelda, 2 Ekim Pazar günü Instagram Hikayesinde şunları paylaştı: “Hollywood yıldızlarının artificial intelligence’e karşı grevinde ben de yer alıyorum. Babam gibi rızası olmadan sesi taklit edilen isimleri çok fazla görmeye başladım” ifadelerini kullanan isim tepkisini ortaya koydu.  “Artificial Intelligence’ın yapabildikleri artık kişisel olarak rahatsız etmekten bile ileri gidiyor. Yaşayan oyuncular kendi seçimleriyle karakterler yaratma, çizgi film seslendirmeyi seçebilir ancak ölenler için yapay zekanın kullanılmasını eleştiriyorum.” Hollywood yıldızları uzun süredir yapay zekanın getirilerini eleştiriyor diyebiliriz. Bu durum bir süre daha devam edebilir.

Dükkan soyan hırsız telefonunu düşürünce geri dönmek zorunda kaldı