Yandex, Üniversite Tercihinizi Yaparken Yanınızda

uni.yandex.com .tr 4

Yandex, üniversite tercih döneminde öğrencilere büyük kolaylık sağlayan özel uni.yandex.com.tr sayfasını bu sene de yayına aldı.  

İnternet kullanıcılarının dönemsel ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri ile öne çıkan Yandex, daha önce de olduğu gibi bu sene de üniversite tercihi yapacak olanlara yardım elini uzatıyor. Yandex üzerinde üniversiteler ve bölümleri özelinde yapılan aramaların sonuçlarında üniversitelerin iletişim bilgileri ve popüler bazı bölümlerinin puan bilgileri gibi detaylara ulaşılabilirken, daha detaylı bilgilere ise uni.yandex.com.tr adresindeki özel sayfadan ulaşılabiliyor.

Uni.yandex.com.tr, başarı sırası, puan, puan türü, bölüm, şehir ve üniversite bazlı, detaylı arama yapma fırsatı sunuyor. Kullanıcılar Yandex’in özel sayfasındaki ilgili bölüme başarı sırasını, puan türünü ya da istediği okulu yazıp arattığı zaman, en uygun bölümler karşısına çıkıyor. Sonuç listesinde çıkan okul ve bölümlerin geçtiğimiz sene öğrenci aldığı taban puanlar, başarı sırası ve kontenjan gibi önemli bilgiler yer alıyor. Bu sayfa sayesinde kullanıcılar aldıkları puanın hangi üniversitede, hangi bölüm için yeterli olduğunu kolaylıkla görebiliyor.

uni.yandex.com.tr - 3

Tercih Listeni Yandex’te Oluştur, Arkadaşlarınla Paylaş

Kullanıcılar uni.yandex.com.tr üzerinde kendi tercih listelerini de oluşturabiliyorlar. Yaptığı aramalar sonucunda istediği üniversite ve bölümleri belirleyen bir kullanıcı, isterse bunları her arama sonucunun altında yer alan linke tıklayarak bir tercih listesi oluşturabiliyor ve oluşturduğu listeyi Facebook ve Twitter’da paylaşabiliyor.

Uni.yandex.com.tr’de puana göre bölümlerin belirlenmesinin yanı sıra tüm üniversiteler hakkında detaylı bilgiler de yer alıyor. Üniversitelerin tüm bölümleri, bu bölümlerin puanları, adres, telefon, e-posta bilgileri, fotoğrafları ve üniversitenin sunduğu genel imkanlar hakkında bilgiler de Yandex’in bu özel sayfasında yer alıyor.

Nokia Lumia 530 Göründü