Google ve Yandex Cumhuriyet Bayramı’nı Unutmadı

google

Cumhuriyetimizin 93. yılında arama motorları Google ve Yandex logolarını Cumhuriyet Bayramı için değiştirdi.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yılında 29 Ekim 2016’da devlet erkanı törenler yapmakta, sokakta büyük yürüyüşler ve etkinlikler düzenlenmekteyken dijital dünyanın önemli isimleri de üstlerine düşeni yaptı. Google ve Yandex Cumhuriyet Bayamı dolayısıyla logolarını değiştirerek bayram için özelleştirdi.

Yandex Geleneği Bozmadı

Her bayram ve özel günde değişmesine tanık olduğumuz Yandex’in logosu şirketin ülkemize verdiği önemin göstergeleri arasında yer alıyordu. Firma şimdiye kadar ki bütün milli bayramlarda özel bir logo hazırlamış hatta özel galeri ve dosyalar yayına almıştı. Rus Yandex geleneğini bozmadı ve bu 29 Ekim’de de her zaman ki duyarlılığını gösterdi.  Yandex.com’a şu an girildiğinde 1. Meclis’in görüntüsü üzerinde ‘Aydınlık bir gelecek Cumhuriyetimizin kazandırdıklarıyla mümkün.’ yazısı bizleri karşılıyor. Yazının hemen altındaki ‘oynat’ butonuna basıldığında ise  kadınların ilk kez oy kullanması, insan haklarının anayasa ile güvence altına alınması gibi Cumhuriyetimiz için önem arz eden gelişmeler sırasıyla oynatılmakta. Gelişmeler hakkında daha fazla bilgi almak içinde özelleştirilmiş bir sayfa hazırlanmış.

Ek olarak Yandex Türkiye gönderdiği basın bülteni ile Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlarken hazırlanan sayfa hakkındaki detayları basın mensupları ile paylaştı.

Google da Hazırlık Yaptı

Geçtiğimiz sene 10 Kasım başta olmak üzere özel gün ve bayramlarda logosunda değişiklik yapmayan ve Doodle hazırlamayan Google, bu nedenle büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Bu sene ise Cumhuriyet Bayramı için özel bir logo hazırlandı. Google.com.tr üzerinden ulaşılabilen sayfada Google yazısı Türk bayrağı ise süslenmiş vaziyette karşımıza çıkıyor. Firmanın yaptığı ayrı özelleştirilmiş bir sayfa ve bölüm ise bulunmuyor.

Steam Cadılar Bayramı İndirimi Başladı!