Üniversite Adayları Tercihlerini Tercih Robotu İle Yapacak

TurkcellAkademi TercihRobot

Turkcell’in kısa bir süre önce dijital ortamda milyonların erişimine açtığı Turkcell Akademi’den Yükseköğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) giren üniversite adaylarına büyük hizmet!

Turkcell’in “dünyanın bilgisini milyonların erişimine açmak” hedefiyle kısa süre önce dijitalleştirdiği Turkcell Akademi, eğitim alanında önemli fırsatlar yaratmaya devam ediyor.  Daha önce ücretsiz YGS ve LYS deneme sınavları, soru bankaları, çözümleri ve rehberlik hizmeti sunan Turkcell Akademi, şimdi de adaylara Türkiye’nin en iyi dershanelerinden Fen Bilimleri Dershanesi işbirliği ile Üniversite Tercih Robotu’nu sunuyor. Ayrıca, Turkcell Akademi platformunda “Üniversiteye Hazırlık” kategorisine yeni eklenen ve üniversitelerdeki bölümleri tanıtan videolarla adaylara 360 derece rehberlik hizmeti sunuluyor.

TurkcellAkademi-TercihRobot-2 (2)

Daha bilinçli bir tercih için…

Bu sene üniversitelere yerleşme hayali kuran yaklaşık 1 milyon adayın daha bilinçli tercihler yapabilmesi hedefiyle yaratılan Üniversite Tercih Robotu, güncel 2014 verileri ve üniversitelerin yeni açılan bölümlerini de kapsayan geniş bir liste üzerinden hesaplama yapıyor. Turkcell abonelerine ücretsiz olarak sunulan Üniversite Tercih Robotu’nu kullanmak isteyen adaylar, ilk olarak aldıkları puanı, puan türünü ve başarı sıralamalarını girerek tercih listelerini oluşturuyor. Adaylar, tercih sayfalarında, puan türü ve sıralamalarına göre hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceklerini görebiliyor. Üniversite Tercih Robotu’nu kullanan adaylar okul listesinde isme, bölüme, puana göre sıralama ve Vakıf-Devlet üniversiteleri arasında filtreleme yapabiliyor, bu listeden seçilen okulları tercih listesine ekliyor ve yerleşme ihtimallerine dair bilgi alıyor.

Tercih robotuna ulaşmak çok kolay

Adaylar, tercihleri konusunda sağlıklı bilgi edinebilecekleri Üniversite Tercih Robotu’na http://www.turkcell.com.tr/akademi adresinden, Turkcell numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ücretsiz olarak ulaşabilecekler.  Ayrıca, daha detaylı bilgi edinmek isteyen adaylar, Turkcell Akademi içinde “Üniversiteye Hazırlık” kategorisi altında yer alan üniversite bölüm tanıtımlarına da ulaşabilirler.

Blackberry Passport’un Detayları Ortaya Çıktı