Yahoo Messenger 20 yılın ardından kapanıyor

Yahoo Messenger

1998 yılında hizmete sunulan ve bir döneme damgasını vuran Yahoo Messenger kapanıyor. Mesajlaşma servisinin kapanacağı tarih belli oldu.

WhatsApp, Facebook Messenger ve Snapchat gibi modern mesajlaşma servisleri her geçen gün daha popüler hale gelirken, bir dönemin popüler mesajlaşma uygulamaları tarihe karışıyor. Bir döneme damga vuran AOL Instant Messenger‘ın geçtiğimiz yıl kapanmasının ardından bu kez de sıra Yahoo Messenger’a geldi.

Yahoo Messenger, 17 Temmuz’da kapanıyor

1998 yılında kullanıma sunulan ve ilk yıllarında geniş kullanıcı kitlelerine ulaşan emektar mesajlaşma servisi, 17 Temmuz’da kapanacak. Yahoo’nun mesajlaşma servisindeki yazışmalarını yedeklemek isteyen kullanıcıların önümüzdeki altı ay içinde bu işlemi gerçekleştirmesi gerekiyor.

Yahoo Messenger

Mesajlaşma servisinin şu anki sahibi olan Oath, şimdilik Messenger’ın yerini alacak yeni bir uygulama duyurmuş değil. Şirketin sadece davetiyeyle kullanılabilen grup mesajlaşma servisi Yahoo Squirrel ise beta aşamasında kalmaya devam ediyor. Yakın bir zamanda Yahoo Squirrel’in de kapatılması kimseyi şaşırtmayacak.

Motorola One Power’ın özellikleri netlik kazandı