Facebook Messenger 900 milyon aktif kullanıcıya doğru koşuyor

facebook messenger logo

 Facebook Messenger kullanıcı sayısını çok hızlı bir şeklide arttırıyor. Uygulama en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’a yetişmek üzere.

fb messenger

Mesajlaşma uygulamaları içinde son zamanlarda çok büyük bir rekabet yaşanıyor. Facebook çatısı altında olan iki uygulama Facebook Messenger ve WhatsApp kendi aralarında büyük bir rekabet yaşıyor.

Şubat ayının başında WhatsApp 1 milyar kullanıcıyı geride bıraktığını duyurmuştu. Şimdi de Facebook Messenger 900 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Facebook Messenger sadece 3 ayda 100 milyon kullanıcı kazandı.

Bir dönem sosyal ağa entegre sohbet sistemi olan Facebook Messenger 2014 yılında tam bağımsız bir uygulama haline geldi ve mobil Facebook kullanıcılarının uygulamaya geçiş yapması zorunlu kılındı. Bu atılımda sonra Facebook Messenger’da rekabet ortamına girmiş bulundu.

Günümüzde 1.5 milyar kullanıcı olduğunu düşündüğümüz Facebook, Messenger uygulamasının kullanıcı sayısı arttırması olası ihtimaller arasında. Şirket WhatsApp’ı geçmek için sürekli güncelleştirme ve yenilik uyguluyor muhtemelen yıl sonunda geçeceklerdir.

Dünyanın ilk 10nm 8 gigabit DDR4 DRAM yongası