İnternet Kullanıcılarının En Büyük Endişesi Bilgi Güvenliği

sertan selcuk

İnternet kullanıcılarının en büyük endişesinin çevrimiçi oldukları sırada gizlilikleri ve kimlikleri, kişisel bilgileri ve finansal bilgilerinin korunması ve çocuklarının güvenliğinin sağlanması. Özellikle çevrimiçi tehditlerin git gide büyürken, Türkiye’de cihazlarını farklı platformlarda kullanan kişilerin yüzde 80 gibi büyük bir bölümü, çok platformlu güvenlik çözümlerini talep ediyor.  

Kaspersky Lab‘a göre her gün yaklaşık 315.000 yeni zararlı yazılım örneği görülüyor. Hiçbir işletim sistemi tam anlamıyla güvende sayılamaz. Saldırganların neredeyse sadece Windows‘a odaklandıkları günler çoktan geride kaldı, Mac’ler ve mobil işletim sistemlerine saldırılar arttı. OS X altında çalışan 700.000’den fazla bilgisayarda Flashback botnet‘in tespit edilmesiyle birlikte artık, Apple kullanıcıları işletim sistemlerinin tamamen güvenli olduğunu iddia edemiyorlar.

sertan-selcuk

Android‘e yönelik zararlı yazılımların sayısı da hızlı şekilde artıyor: Kaspersky Lab her ay yaklaşık 20.000 yeni örnek tespit ediyor. Dolayısıyla kimlik avcılığı web siteleri, cihaz veya işletim sisteminden bağımsız olarak tüm kullanıcılar için tehlikeli evrensel bir tehdit. Kaspersky Security Network her ay, insanların hassas kişisel ve finansal bilgilerini vermeleri için ikna etmeyi hedefleyen 137.000’den fazla yeni kimlik avcılığı sitesi tespit ediyor.

Kaspersky Lab’ın tüketici yazılımlarının en yeni sürümleri, zararlı yazılımlara karşı koruma seviyesini geliştiren, kullanıcının web kamerasından gözetlenmesini engelleyen ve zayıf noktaları bulunan Wi-Fi ağlarında çalışmanın risklerine karşı koruma sağlayan tamamen yeni teknolojileri bir araya getirdi. Kasperky’nin çoklu destek sunan Kaspersky Internet Security 2015 ürününü ve internette bizi bekleyen tehlikeleri Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk’a sorduk. Sertan Selçuk röportajımızı aşağıda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Samsung Galaxy Alpha İnceleme


Yorumlar kapatıldı.