XPG Slingshot Gaming Mouse: Petekli ve hafif tasarımlı bir oyuncu faresi

bnn fgnft

#İŞBİRLİĞİ

XPG Slingshot oyuncu faresi ile karşınızdayız. “Sapan” olarak da nitelendirilen bu ürün, 73 gram ağırlıkta ve bu sebeple de “Tüy gibi hafif” yakıştırması yapılıyor. Tabii bunda mouse’un petek görünümlü delikli tasarımının (Dış iskelet tasarım dili deniyor) da payı büyük. Eğer yeni bir kablolu oyuncu mouse’u arıyorsanız, bu cihazı da göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

XPG Slingshot oyuncu faresi, siyah renkte bir mouse. Bünyesinde RGB aydınlatma desteği var. Öte yandan 1.7 metre uzunlukta bir örgü kabloyla geliyor, ki uzun süreli sağlam deneyimler için bu detay memnun edecektir diye düşünüyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek yarar var ki bu mouse, büyük elli kullanıcılar için ideal. Eğer elleriniz ufaksa, ürünü kavramakta ve oyun esnasında sağlam adımlar atmakta zorlanabilirsiniz.

Sağ ele uygun bir ergonomisi bulunan cihaz, tok basış hissi sunan tuşlara ve büyük tasarlanmış bir de tekerleğe sahip. Ürünün toplamda 6 tuşu var ve bunlara isterseniz farklı görevler atayabilirsiniz. Ek olarak ,önceden belirlenmiş RGB aydınlatma profilleri arasında da seçimler yapabilir, ya da aydınlatma sistemini tamamen kapatabilirsiniz. Bunları nasıl mı yapabilirsiniz? Tabii ki XPG’nin Prime programını PC’nize indirerek. Programın detaylarına göz atmak ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

XPG Slingshot Gaming Mouse: Petekli ve hafif tasarımlı bir oyuncu faresi

XPG Slingshot oyuncu faresi, görüntüsü itibarıyla göze hoş gelen bir tasarıma sahip, ama…

Delikli tasarım, bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Kendi adıma konuşmam gerekirse, bu tip detaylar, bir süre sonra kir, toz ve eldeki yağlanma sebebiyle kalıntıların oluşmasına yol açabilir, ki temizlemek de zor olabilir. Yani açıkçası bu mouse, diğer pek çok mouse’a kıyasla kirlenme konusunda daha hassas ve kullanırken ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Eğer bu konuyu kafanıza takarsanız, oyunlardan alabileceğiniz keyif de düşecektir.

Biraz da performanstan söz edelim isterseniz. XPG Slingshot oyuncu faresi, Pixart PMW 3360 optik sensöre sahip. Farede önceden ayarlanmış 6 farklı DPI profili var ve bunlar arasında geçişler yapabilir, oynadığınız oyun türüne göre seçimler yapabilirsiniz. 400 ile 12,000 DPI arasında pek çok seçenek sizi bekliyor.

Cihaz, özellikle bir mousepad ile kullanıldığında, adeta “yağ gibi kayıyor” tabirinin karşılığını veriyor. Hele de 60FPS değerde FPS oyunları oynuyorsanız, bu mouse da size ayak uyduruyor ve hızlı oyun deneyimleri için gecikme yaşamadan hareket edebiliyorsunuz.

20 milyon tıklamaya kadar dayanıklı olan tuşların büyük tasarlandığından ve tok basım hissi sunduğundan söz etmiştik. Örneğin, gizlilik temalı bir FPS oyunu oynadığınızda, rakibinizi sabırla bekleyebilir ve doğru an geldiğinde tetiği çekerek net bir sonuç elde edebilirsiniz.

Zaten klavye ve mouse gibi cihazlarda, hem cihazların hızı hem de sizin zamanlamanız önemlidir. Hamle gerçekleştirdiğinizde, “gri bir durumla” karşılaşmayı kimse istemez. “Net sonuç” en iyisidir. Bu mouse da genellikle işini iyi yapıyor diyebiliriz.

XPG Slingshot Gaming Mouse: Petekli ve hafif tasarımlı bir oyuncu faresi

XPG Slingshot oyuncu faresi, ülkemizde 500 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

Kablolu oyuncu faresi arayan ve çok da fazla para ödemek istemeyen oyuncular için göz önünde bulundurulabilir. Öte yandan, 500 TL civarı fiyatlarda Logitech ürünleri de bulabilmek mümkün. En iyisi bir teknoloji mağazasına giderek ürünleri yerinde görmeniz ve deneyimledikten sonra karar vermeniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Baseus SIMU S2 ANC gerçek kablosuz kulaklık incelemesi