Xperia Z5 kamerası artık zirvede yalnız değil!

Xperia Z5 kamerası

Sony Xperia Z5 kamerası yeni bir rakip ile karşı karşıya kaldı. DxOMark, Galaxy S6 Edge ve Xperia Z5’i aynı kabul etti.

Akıllı telefonların önemli özelliklerinden biri olan kamera konusunda bu yıl önemli atılımlar gördük. Sony, yeni Xperia Z5’in kamerasını “dünyanın en iyi akıllı telefon kamerası” şeklinde lanse ederken böyle bir rakibi olacağını düşünmemiş olabilir.

Xperia Z5 kamerasının yeni rakibi: Galaxy S6 Edge Plus

Geçtiğimiz yaz aylarında duyurulan Samsung Galaxy S6 Edge Plus modeli, DxOMark isimli fotoğraf platformundan Xperia Z5 ile neredeyse aynı puanları aldı ve iki cihaz tepeye yerleşti. “En iyi kameralı akıllı telefonlar” sıralamasından bir süredir tepede olan Xperia Z5 modeli, kullanıcıların derecelendirmeleri ile artık zirvede yalnız değil.

Xperia Z5 kamerası gerek fotoğraf çekiminde gerekse video çekiminde rakip akıllı telefonlara fark atarak zirveye oturmuştu. Hızlı odaklama, başarılı fotoğraf işleme ve OIS gibi özelliklerle dikkat çeken Xperia Z5, DxOMark derecelendirmesine göre fotoğrafta 100 üzerinden 88, video çekiminde ise 100 üzerinden 86 almayı başarmıştı. Detay puanlarını aşağıda görebilirsiniz.

sony-xperia-z5-kamerasi-dxomark

Samsung tarafında ise geçtiğimiz yaz aylarında duyurulan Galaxy S6 Edge Plus modeli, Xperia Z5’i neredeyse yakalamış görünüyor. Galaxy S6 Edge Plus modeli de fotoğrafta 100 üzerinde 87, video çekiminde 100 üzerinden 85 almayı başarmış. İki cihazın kamerasının da oldukça başarılı olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak Galaxy S6 Edge Plus’ın hızlı yükselişi akıllara bazı soru işaretlerini getiriyor.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-dxomark

Yeni Galaxy A serisi ilk reklamla karşımızda!