Sony Xperia Z5 ‘in Kamera Performansı Rakiplerine Nal Toplatıyor

sony xperia z5 kamerasi1

Son dönemlerde akıllı telefonlar üzerinde bulunan kameraların performansı konusunda birçok dedikodu ortalıkta dolaşıyor. Sony ise yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia Z5 ile bu söylentilere nokta koymayı bildi.

Akıllı telefonların rekabeti sadece performansla sınırlı değil. Cihazların üzerindeki diğer donanımların verimliliği ve kalitesi de belirleyici oluyor. Bunlar arasında yer alan kameralarda son dönemin en popüler komponentleri olarak karşımıza çıkmış durumda. Geçtiğimiz birkaç aydır bu kategoride Samsung’un Galaxy S6 Edge üzerinde kullandığı kamera performansının en üst seviye olduğunu görüyorduk. Bu sonucu DxOMark testinin de doğruladığını söyleyebiliriz. Fakat Sony Eylül ayının başında gerçekleştirdiği tanıtım ile yeni akıllı telefonu Xperia Z5’i kullanıcıların beğenisine sundu ve Samsung’un başarılı performansının üzerinde bir kamera ile kullanıcılarını mest etti.xperia-z5-dxomark-640x342

DxOMark Mobile test sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.  DxOMark Mobile’ın yaptığı test tüm akıllı telefonlara uygulanıyor ve bir metodoloji ile karşılaştırılarak kamuoyuna sunuluyor. Son test sonucunda Sony Xperia Z5 kamera performansı açısından 87 puanla ilk sıraya otururken Galaxy S6 Edge 86 puan ile ikinci sıraya geriledi. Test sıralamasına göre üçüncü sırada bulanan Nexus 6P 84 puanla yer alıyor.

Sony’nin kamera sensorleriniz dünyada kullanmayan firma yok gibi. Hatta Apple iPhone’ları üzerinde Sony’nin kamera sensorlerini kullanıyor. Hal böyle olunca Sony’de son amiral gemisi modeli Xperia Z5 için deneyimini konuşturmuş ve tüm akıllı telefon kameralarını alt edecek bir model ile karşımıza çıkmış durumda.

Sony Xperia M5 video inceleme