Sony Xperia XZs Avrupa’da ön siparişe sunuldu

xperia

Japon teknoloji devi Sony’nin Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıttığı Xperia XZs modeli Avrupa’da ön siparişe sunuldu. İşte detaylar.

28 Şubat’ta start alan ve 5 gün boyunca teknoloji dünyasının önde gelen firmalarını bir araya getiren Mobil Dünya Kongresi’nin gözde isimlerinden birisi de Sony’di. Sony yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ Premium haricinde, Xperia XZs modeliyle de ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 820 yonga setinden alan Xperia XZs, 1080×1920 piksel çözünürlüğünde 5.2 inç ekrana sahip. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen telefon 32GB’lık MicroSD destekli dahili hafızasıyla da ön plana çıkıyor. 19MP’lik ana kameraya 13MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz 30 fps’de 2K, 60 fps’de ise 720p çözünürlüğünde video kaydı gerçekleştirebiliyor.

2900 mAh gücündeki ortalama sayılabilecek bir bataryadan beslenen Xperia XZs, kutudan ilk çıktığında ise Android 7.1 Nougat ile çalışacak.

IP68 sertifikası ile toza ve suya karşı da dayanıklı olan Xperia XZs özellikle büyük ekranlı telefonlardan hoşlanmayanlar için hoş bir alternatif olarak öne çıkıyor.

5 Nisan’da raflardaki yerini alacak olan telefon, geçtiğimiz gün Avrupa’da ön siparişe sunuldu. Hollanda’da faaliyet gösteren Balsimpel tarafından siparişe sunulan telefonun fiyatı ise 649 Euro. Ayrıca telefonu ön sipariş ile satın alanları 169 Euro değerindeki Sony SRS-XB30 hoparlöre de ücretsiz olarak sahip olacağını da belirtelim.

İlk etapta yalnızca Almanya, İtalya ve Hollanda’da satışa sunulacak olan Xperia XZs’in diğer ülkelerde ne zaman raflarda çıkacağı ise henüz netlik kazanmış değil.