Xiaomi’nin elektrikli otomobili ne zaman çıkacak?

xiaomi 1

Otomobil sektörüne girmek için fırsat kollayan Xiaomi ilk elektrikli otomobili için geri sayıma da geçti. Çinli üretici bir an önce ilk otomobilini kullanıcıların beğenisine sunmak istiyor.

Xiaomi’nin elektrikli otomobili ne zaman çıkacak? Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Çinli üretici kısa süre önce elektrikli otomobiller için önemli bir bütçe ayırdığını açıklamıştı. Bu kapsamda Çin tarafında bazı iş ortaklıklarına imza atan Xiaomi, ilk otomobili için önemli bir yol kat etti.

Peki Xiaomi’nin ilk otomobili ne zaman gelecek? Bilindiği üzere Apple ve Huawei gibi teknoloji sektöründen tanıdık birkaç isim daha elektrikli otomobiller üzerine çalışmalar yürütüyor.

Dolayısıyla bu işin bir yarışa dönüştüğünü söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Peki gelelim asıl soruya. İlk elektrikli otomobili hangi teknoloji devi çıkaracak?

bu elektrikli aracın özelliğine

Xiaomi’nin elektrikli otomobili ne zaman çıkacak?

Şimdiye kadar yapılan açıklamalara baktığımızda ibrenin Xiaomi’den yana döndüğünü söyleyebiliriz. Keza Xiaomi ilk elektrikli otomobili için 2024 yılını işaret etti. Huawei ve Apple tarafında ise henüz somut bir adım göremedik.

İki üreticinin de elektrikli otomobillere olan ilgisi biliniyor. Önümüzdeki süreçte bu pazarda var olacakları da su götürmez bir gerçek. Fakat hem Huawei, hem de Apple bu konuda çok aceleci davranmak istemiyor.

Dolayısıyla kim ilk olacak sorusunun yanıtının çok büyük bir ihtimalle Xiaomi olacağını söyleyebiliriz. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Bu Xiaomi modeli MIUI 13 güncellemesi aldı