Xiaomi, Afrika pazarına girmeyi deneyecek!

xiaomi mi

Mobil teknoloji konusunda dünya devi olan Xiaomi, Çin’den çıkmaya devam ediyor. Çin içerisinde tatminkar bir pazar payına sahip olan firma, yeni stratejik planlar kapsamında Afrika pazarına girmeyi deneyecek. Detaylar haberimizde.

Xiaomi Tarih Yaziyor!

Son dönemlerde Redmi Note 2, MIUI 7 ve Mi5 amiral gemisiyle gündeme gelen Xiaomi, Çin içerisinde oldukça yaygın bir firma. Üretim tesisleriyle kendi ürünleri haricinde diğer markalarla da çalışan firma, Hindistan’dan sonra Afrika pazarında şansını deneyecek. Ekonomik olarak son derece kötü durumda olan Afrika’da uygun fiyatlı modeller ile kullanıcılara ulaşmaya çalışacak olan Xiaomi, Afrika’da Google ile rakip olacak. Afrika’da Android One programını başlatan Google, 87 Dolara Android One cihazlar satmayı planlarken Xiaomi’nin böyle bir plan yapması rekabeti kızıştıracak gibi duruyor.

Forbes kaynaklı habere göre Xiaomi, Afrika’lı bir firma ile çoktan anlaştı.160 ve 320 Dolarlık iki farklı modelle Afrika pazarında 50 farklı ülkede raflarda yerini alacak olan Xiaomi, 14 ülkede de online satış yapmaya başlayacak. Redmi 2 modeli 160 Dolardan, Mi4 modeli ise 320 Dolardan alıcılarla buluşturulacak. Firmanın ilerleyen dönemlerde Afrika’daki internet altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacağı da söylentiler arasında. Her koşul altında Afrika pazarı, Hindistan’dan bile zor bir pazar olarak görülüyor.

Apple, bazı iPhone 6 Plus’ları geri topluyor!