#İŞBİRLİĞİ
Xiaomi’nin Mi Box S ortam oynatıcı cihazını daha önce incelemiş ve ürünü oldukça beğenmiştik. Öte yandan, cihazı evimde yaklaşık 1 yıldır kullandığımı da söylemeliyim.
Eğer bir akıllı televizyonunuz yok ise, HDMI aracılığıyla bu cihazı televizyonunuza bağlıyorsunuz ve anında yepyeni bir Android televizyonunuz oluyor. Video servislerinden oyun uygulamalarına, internet gezintilerinden müzik servislerine kadar pek çok seçeneğe sahip oluyorsunuz.
Mi Box S, 4K çözünürlük dahi sunabilen, kumandasında sesli komut desteği bulunan ve boyutları itibarıyla da fazla yer kaplamayan bir ürün.
Son dönemi göz önüne alırsak, Netflix ve Amazon Prime gibi servislerin arka arkaya kampanyaları var. Öte yandan, YouTube ve Spotify’ın popülaritesi de sürüyor. Tüm bu servisleri ve daha fazlasını Mi Box S üzerinden kullanmak mümkün. Üstelik, oldukça zahmetsiz.
“Peki uzun kullanım neticesinde, bu ürünün avantajları ve varsa sıkıntıları nelerdir?” diye soracak olursanız, size birkaç cevabımız var…
– Mi Box S cihazınızı kablosuz bir ağa kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Ağda sorun olmadığı sürece hem görsel hem de işitsel detaylar olarak güzel sonuçlar alıyorsunuz. Kullandığım süreç boyunca cihaz, sadece birkaç kez kablosuz ağdan kendi kendine koptu. Bağlantıyı kapatıp açtığımda ise durum düzeldi.
– Ürünün kumandası, pek çok işlem için oldukça kullanışlı. Ekran klavyesinde yazmak için iyi bir performansı olduğunu söyleyebiliriz. Kumandanın üzerinde Netflix ve Amazon gibi servislerin kısayol tuşlarının da olması güzel. Tabii benim favorim, sesli komut tuşuna basarak asistanı devreye alabilmek. Böylece örneğin internette ya da YouTube’da sesli aramalar gerçekleştirebiliyorum. Lakin…
Bazen arka arkaya sesli komutlar vermek cihazı zor durumda bırakabiliyor. Sizin bir önceki söyledikleriniz tam olarak anlaşılmayabiliyor ve siz de üzerine yeniden komut vermeye kalkarsanız kısa süreli kitlenmeler yaşanabiliyor.
– Netflix ve YouTube’da izlediğiniz şeyleri yarım bırakırsanız, daha sonra açtığınızda yine kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu zaten bilinen, güzel bir detay. Öte yandan, menüler arası geçişler, uygulamalar arası geçişler de yeterince hızlı oluyor.
– Cihaz, Bluetooth bağlantı tarafında da iyi bir performans sergiliyor. Özellikle gece vakti bir şeyler izliyorken işitsel detaylarla aile bireylerini rahatsız etmek istemezsiniz. Bu gibi durumlarda, Bluetooth kulaklığınızı Xiaomi cihazınızla eşleştirebilir ve kullanabilirsiniz. Ben de son aylarda Huawei’nin Freebuds Pro kulaklıklarını kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Kulaklık kutusunu açar açmaz birkaç saniye içinde eşleşme otomatikman gerçekleşiyor, ama bazen de eşleşme olmasına rağmen kulaklıklara ses gelmediğine tanıklık ettim. Bu gibi durumlarda eşleştirmeyi sonlandırıp yeniden tanımlama yapmak gerekiyor. Uzun bir işlem değil, ama yine de can sıkıcı olabiliyor bu.
– “Kutuda ısınma yaşanıyor mu?” diye soracak olursanız, “hayır” diyebilirim. Yaklaşık 1 yıllık deneyimimde, henüz herhangi bir ısınma ibaresine denk gelmedim, ki özellikle hafta sonları cihazı kesintisiz olarak 10 saatin üzerinde çalıştırdığım oluyor.
– “Kumandanın pillerler arası nasıl?” diye soracak olursanız da, cihazı kutudan çıkardıktan sonra ilk kez taktığım pilleri hâlâ kullandığımı söyleyebilirim. Evet, henüz ilk pilleri bile değiştirmedim.
– Bir keresinde karşılaştığım garip bir durum ise, Arapça klavye detayı oldu. Google şifremi değiştirdikten sonra, yeni şifremin tekrar girilmesi gerekiyordu. Ben de kumandayı kullanarak sanal klavye üzerinden bunu yapmak istedim, ama o da ne? Klavyem bir anda Arapça olmuştu. Dolayısıyla şifreyi giremedim. Sonrasında ayarlara giderek klavye tercihlerinde düzenleme yaptım ve bu ufak sorun da çözülmüş oldu.
Mi Box S 4K Ultra HD, ülkemizde 530 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.
“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”
Huawei X Gentle Monster EyeWear II gözlük ile müzik keyfi yapın