Xiaomi tuşlu telefon geliştiriyor!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, dokunmatik akıllı telefonlarla tuşlu standart telefonların bir karışımı olan Qin F22 Pro modelini çok yakında tanıtabilir.

Xiaomi tuşlu telefon geliştiriyor! Akıllı telefon döneminin başlamasıyla birlikte teknoloji devleri de tuşlu telefonları hızlı bir şekilde terk ederek dokunmatik ekranlı telefonlara yönelmeye başladı. Tabi tuşlu telefonlara göre hem çok daha kullanışlı hem de çok daha havalı olan bu yeni telefon modeli bir anda piyasanın tamamına yayılarak neredeyse tuşlu telefonların sektörden silinmesini sağladı.

Xiaomi yardım desteğinde bulundu

Bununla birlikte başta Nokia olmak üzere hala önemli bazı markalar, tuşlu telefonları yaşatmaya devam ediyor. Bugüne kadar çıkarttığı pek çok tuşlu telefon modeliyle bu amaca hizmet ederlerden biri de Xiaomi. Ancak Çinli teknoloji devi şu sıralar öyle bir tuşlu telefon modeli üzerinde çalışıyor ki, bu cihaz piyasaya çıktığında diğerlerinin hiç şansı kalmayabilir.

Xiaomi yardım desteğinde bulundu

Xiaomi tuşlu telefon geliştiriyor!

İsmi şu an için net olmayan ancak Xiaomi Qin F22 Pro ve Duoqin F22 Pro isimlerinden birini tercih edeceği düşünülen yeni tuşlu telefonda 640 x 960 çözünürlüğe sahip dokunmatik LCD ekran bulunuyor. Ancak telefonda bulunan dokunmatik ekran sizleri yanıltmasın çünkü F22 Pro’nun üzerinde toplam 16 farklı tekil tuş ve bir adet de joystick tuşu mevcut.

Gücünü MediaTek G85 yonga setinden alan F22 Pro’da 4GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. Telefonun 2MP’lik ön kamerası ise sağ alt tarafa konumlandırılmış. Arka yüzeyde 8MP’lik ana kamerası mevcut olan F22 Pro’nun Android 12 işletim sistemiyle gelmesi ise herhalde en çok şaşırtan yönü olsa gerek.

Yeni dokunmatik tuşlu telefonun ne zaman çıkacağı ve fiyatının ne kadar olacağı şu an için bilinmiyor.

Elon Musk’tan Twitter itirafı