Xiaomi Türkiye pazarında birinci değil

Xiaomi CC11 Pro

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi bir süre önce Türkiye pazarında lider olduğunu iddia etmişti. İşte konunun detayları.

Xiaomi Türkiye pazarında birinci değil. Son birkaç yılda Xiaomi’nin muazzam bir büyüme yakaladığını söyleyebiliriz. Elbette bu büyümede Huawei’nin yadsınamaz bir payı var. Malum Huawei mobil pazardan elini eteğini çekince ortalık diğer Çinli üreticilere kaldı. Bu üreticiler içerisinde yıldızı parlayan isim ise Xiaomi oldu.

Peki Xiaomi en büyük yükselişi hangi pazarda yakaladı. Hemen belirtelim. Asya. Özellikle Hindistan’da hızlı bir büyüme yakalayan Xiaomi, Avrupa’da da zirveye yerleşmeyi başardı. Peki Türkiye’de durumlar nasıl? Yani Çinli üretici Türkiye pazarında da liderliği ele geçirmeyi başardı mı?

Xiaomi Türkiye pazarında birinci değil

Xiaomi Türkiye pazarında birinci değil

Bir süre önce Xiaomi’nin Türkiye pazarında lider olduğuna dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Hatta bu iddiaların sonrasında Samsung devreye girmiş ve yıllardan beri olduğu gibi Türkiye pazarında lider olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa sunulacak olan bazı yeni Xiaomi modelleri tanıtılmıştı. Bu tanıtım esnasında Xiaomi lider olduğu pazarları açıkladı. Nitekim bu pazarlar arasında Türkiye yer almıyordu. Bu da Xiaomi’in Türkiye pazarında birinci olmadığı anlamına geliyor.

Görünen o ki Türkiye pazarında lider olan isim uzun yıllardan beri olduğu gibi yine Samsung. En azından aksi kanıtlanana kadar. Bakalım Xiaomi’den bu konu hakkında ek bir açıklama gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Razer Kaira X oyuncu kulaklığı incelemesi