Xiaomi, Samsung E5 LTPO Süper AMOLED ekranını test ediyor

Son gelen haberlere göre Xiaomi, akıllı telefonları için Samsung E5 LTPO Süper AMOLED ekranını test ediyor.

Dün iQOO 8 Pro Samsung E5 LTPO Super AMOLED ekranlı dünyanın ilk akıllı telefonu olarak resmiyet kazandı. Bugün erken saatlerde, güvenilir bir bilgi veren, Xiaomi ‘nin bile Samsung Display tarafından üretilen bu yeni nesil OLED ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı .

Gelen raporlara göre Xiaomi, uzun süredir telefonları için Samsung E5 LTPO Super AMOLED ekranı test ediyor. Çinli teknoloji devi tarafından kullanılan panelin, LTPO teknolojisi sayesinde nispeten daha küçük bir delik ve uyarlanabilir yenileme hızına sahip olduğu söyleniyor.

Xiaomi, Samsung E5 LTPO Süper AMOLED ekranını test ediyor

Ne yazık ki gelen haberlerde zımba yerinin ne kadar küçük olacağını söylemiyor. Farkında olmayanlar için Redmi K40 serisi, 2,98 mm ile dünyanın en küçük delik deliğine sahiptir. Bu nedenle, Xiaomi’nin yaklaşmakta olan ekranı yaklaşık olarak aynı boyutta veya ondan daha küçük olabilir.

Yukarıda belirtilen özelliklere sahip ekran üst düzey olduğundan, Xiaomi Mi 12 serisinde piyasaya sürülebilir. Mi 11 serisinin halefinin Aralık ayında duyurulmamış Qualcomm Snapdragon SM8450 yonga seti ile piyasaya sürüleceği söyleniyor 

Bu gerçekleşirse, tıpkı Mi 11 gibi, Mi 12 de yeni nesil premium Qualcomm mobil SoC’ye sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olacak. Ayrıca, uyarlanabilir yenileme hızı için LTPO panelli ilk Xiaomi telefonu olacak.

Xiaomi Mi Pad 5 o özelliğe de sahip olacak