Xiaomi Pad 5 Türkiye fiyatı belli oldu

Xiaomi ilk etapta Çin’de satışa sunduğu yeni nesil tableti şimdi de Avrupa’da satışa çıkıyor. Muhtemelen Xiaomi Pad 5’in bir sonraki adresi de Türkiye olacaktır. İşte detaylar.

Xiaomi Pad 5 Türkiye fiyatı belli oldu. Hatırlanacağı üzere Çinli üretici pandemi süreciyle birlikte tablet sektöründeki ağırlığını arttırmıştı. Bir süre önce de Çin’de Xiaomi Pad 5 satışa çıktı.

Qualcomm tarafında üretilen Snapdragon 860 yongasından güç alan Mi Pad 5, sistemini 6GB RAM ile destekliyordu. 128GB’lık dahili depolama alanıyla gelen tablette ikinci opsiyon olarak 256GB’lık dahili depolama alanı da mevcuttu.

1600 x 2560 piksel çözünürlüğünde 11 inçlik IPS LCD panel ile gelen tablette HDR10 ve Dolby Vision desteği de sunuluyordu. Tasarım açısından modern bir çizgi yakalayan Mi Pad 5’in ekran gövde oranı da yüzde 83 civarındaydı.

Xiaomi Pad 5 Türkiye fiyatı belli oldu

8720 mAh’lık ortalamanın üzerinde bir pilden beslenen tablette Stylus Pen desteği de mevcut. Kutudan ilk çıktığında MIU 12.5 destekli Android 11 ile çalışacak olan tabletin Avrupa fiyatı 349 euro olarak belirlendi. Fakat indirim sürecinde bu fiyat 299 euro’ya çekildi.

Muhtemelen bu tabletin Türkiye’deki fiyatı da 40004500 TL bandında olacaktır. Üst seviye donanıma sahip bir tablet için bu fiyatın ideal olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki Xiaomi Türkiye’ye bir torpil geçip tableti daha ucuza satarsa buna da itirazımız olmaz.

Steve Wozniak uzay rekabetine katılıyor: İşler iyice kızıştı (Video)