Xiaomi otomobil üretimi için FAW ile ortaklık kurabilir

Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun, kısa süre önce FAW Group’un Çin’deki genel merkezine bir ziyarette bulundu. CEO’nun ziyaretinin sebebi ise bir otomobil üretim ortaklığı anlaşmasıyla ilgili olduğu söylendi.

Gelen raporlara göre Çinli teknoloji devi Xiaomi ‘nin üst düzey yöneticisi, Çin’in Jilin Eyaletindeki ünlü otomobil üreticisinin genel merkezini ziyaret etti. Jilin’i ziyareti sırasında Lei Jun etkinliği, Çin Komünist Partisi Jilin İl Komitesi sekreteri Jing Junhai’nin de dahil olduğu eyaletin üst düzey hükümet yetkilileriyle de bir araya geldi. Lei Jun’un dediği gibi bu ziyaretin nedeni, Jilin otomotiv işletmeleri ile işbirliğini güçlendirmek ve bir otomobil üretim temelini daha iyi sağlamlaştırmaktı.

Xiaomi otomobil üretimi için FAW ile ortaklık kurabilir

Sekreter Jing, “Xiaomi, tüketici elektroniği ve akıllı üretim alanlarında güçlü Ar-Ge ve üretim kapasitesine sahip. Jilin iyi bir endüstriyel temele, güçlü bilimsel araştırma gücüne ve yeterli yetenek rezervine sahiptir. Bu nedenle, otomobil üretimi alanlarında iki taraf arasındaki işbirliğinin geniş umutları var. Umarım Xiaomi, Jilin’in otomobil endüstrisi zincirinin yanı sıra FAW ile işbirliğini güçlendirebilir.”

Geçmişte, şirketin kurucusunun Çin’deki Great Wall Motor’un Araştırma ve Geliştirme Merkezini ziyaret ettiği bile bildirildi. Ayrıca bu son hamle, kendi otomobilini üretmeden önce bir tedarik zinciri ve çeşitli otomobil markalarıyla ilişki kurma planları ile paralel. Basında çıkan haberlerde ayrıca, Xiaomi Auto’nun ilk modelin 2024’te piyasaya sürülmesinden sonraki üç yıl boyunca her yıl yeni bir otomobil piyasaya sürmeyi hedeflediği belirtildi. Şirket ayrıca ilk piyasaya sürülmesinden sonraki ilk üç yıl içinde 900.000 araç satmayı planlıyor.

Apple iPhone SE 3 en ucuz 5G iPhone olacak