Xiaomi Mi Max 2, Geekbench performansıyla şaşırttı!

mi max 2

Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi’nin orta segmentteki yeni modeli Xiaomi Mi Max 2, Geekbench’te ortaya çıktı. İşte detaylar.

Uyguladığı agresif fiyat politikası sayesinde, kısa süre içerisinde akıllı telefon pazarında önemli bir noktaya yükselen Xiaomi, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Geçtiğimiz ay yeni amiral gemisi modeli Xiaomi Mi 6’yı neredeyse Samsung’un S8’i ile eşzamanlı olarak satışa sunan Çinli üretici, SD 835’li bir telefonu satışa sunan ikinci firma olmuştu. Mi 6 ile ülkesi Çin’de muazzam bir satış grafiği ortaya koyan firma, aynı başarıyı Xiaomi Mi Max 2 ile de sürdürmek istiyor.

Xiaomi’nin kısa süre sonra tanıtması beklenilen orta segmentteki yeni modeli, geçtiğimiz gün Geekbench’te ortaya çıktı. Cihazın Geekbench’te ortaya çıkmasıyla birlikte bazı özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Öncelikle hemen şunu belirtelim. Xaiomi Mi Max 2, Geekbench’te tek çekirdek testinden 870, çok çekirdek testinden ise 4209 puan aldı. Bu puanların orta segment bir cihaza göre hayli yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

xiaomi mi max 2

Cihazın Geekbench’te 2.02GHz hızında çalışan 8 çekirdekli bir işlemci kullandığı görünüyor. Bu durumda Xiaomi Mi Max 2’nin Snapdragon 625 ya da Snapdragon 626 ile geleceği tahmin ediliyor. Öte yandan Geekbench ile Mi Max 2’nin 4GB RAM kullandığı da kesinleşmiş oldu.

İlk olarak Çin’de satışa sunulması beklenen cihazın, sonrasında global pazarda da boy göstermesi bekleniyor.