Xiaomi Mi Health uygulaması sağlık sektöründe değişim yaratacak

Xiaomi 1

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinin yaptığı gibi Xiaomi de, geliştirmiş olduğu Xiaomi Mi Health uygulaması sayesinde sağlık sektöründe önemli bir değişim yaratacak. Akıllı telefon üreticileri arasında uygun fiyatlarıyla göze çarpan Xiaomi kuruluşu, yazılım alanında da gücünü pekiştirmek istiyor. İşte haberimizin detayları.

Sağlık uygulamaları genellikle tek bir alana yönelik olmuyor. Örneğin kilo durumunuzdaki ani değişmeler veya kalp ritminiz gibi birçok faktörün tek bir çatı altında toplanması gerekiyor. Aksi takdirde bilgiler çok dağınık olduğu için sağlık uygulaması pek işe yaramayabilir. Apple ve Samsung gibi şirketler de sağlık uygulamalarında bu yöntemi deniyor.

Xiaomi Mi Health uygulaması bilgileri tek platformda toplayacak

Xiaomi’nin Mi Band (bileklik), Mi Scale (baskül) uygulamaları sizlerin kilonuzu veya kalbiniz ile ilgili durumları iletebilir. Ancak iletilen bu bilgilerin tek bir uygulama içerisinde kullanılması, en azından teşhis konusunda bazı kolaylıklar sağlayabilir.

Xioami saglik

Xiaomi Mi Health uygulamasının kullanılması ile birlikte şirket muhtemelen Mi Fit uygulamasını, uygulama mağazasından kaldıracak. Böylece bütün kullanıcıların Mi Health uygulamasını kullanması sağlanacak. Uygulama; Menstrüasyon, uyku, adım, kalp ritmi, vücut kütle indeksi takibi gibi birçok alanda destek verecek.

Bu uygulamayı “MIUI 9.7.23 China Developer Build”de bulduktan sonra APK olarak indirebilirsiniz. Şirketin ilerleyen dönemlerdeki sağlık yazılımı projeleri bu uygulama etrafında gelişecek. Eğer bu uygulamayı bir şekilde deneme imkanı bulursanız, düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletmeyi unutmayın.

Xiaomi 4 kameralı yeni telefonu için ilk patenti aldı!