Xiaomi Mi Band 5 NFC desteğine de sahip olacak

xiaomi mi band 5

Xiaomi’nin önümüzdeki dönemde satışa sunmayı planladığı Mi Band 5, küresel pazarda da NFC desteğine sahip olacak. İşte konu hakkındaki detaylar.

Giyilebilir teknoloji pazarındaki payını günden güne arttıran Xiaomi, ülkemizde olduğu gibi global pazarda da önemli bir müşteri kitlesine sahip.

Çinli üretici popüler akıllı bilekliği Mi Band’ın yeni sürümünü geçtiğimiz Haziran ayında satışa sunmuştu. Mi Band 4 ilk olarka Çin’de, sonrasında ise global pazarda kendisine yer bulmuştu.

Çin’de satılan Mi Band 4 ile global pazarda satışa sunulan Mi Band 4 arasında çok önemli 2 fark bulunuyordu. Çin’de satılan modelde mikrofon ve NFC desteği sunulurken, global versiyonda iki özellik de mevcut değildi.

Görünen o ki Xiaomi bu yanlıştan Mi Band 5 ile dönecek. Sızdırılan bilgilere göre önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan yeni Mi Band modelinin global versiyonu da NFC desteğine sahip olacak.

Bilekliği mikrofon desteğine sahip olup olmayacağı ise henüz netleşmiş değil. Xiaomi’nin Mi Band 5’i en erken 2020’nin Mayıs ayında tanıtması bekleniyor.

5G teknolojisini kullanan ülkeler için tıklayın