Xiaomi Mi A3 için yeni Andorid 11 yaması yayınlandı

Xiaomi Mi A3 White fonearena 18 1024x623 1

Çin’in önde gelen üreticilerinden biri olan Xiaomi Mi A3 modeli için yeni bir Android 11 yaması yayınladı. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarındaki hızlı yükselişini sürdüren Xiaomi şu sıralar güncelleme ve yazılım tarafına ayrı bir önem veriyor. Fiyat / performans odaklı ürünleriyle dikkat çeken Xiaomi’nin en zayıf olduğu noktanın güncellemeler olduğunu söyleyebiliriz.

Hatırlanacağı üzere Xiaomi geçtiğimiz yıl Android One kapsamında satışa sunduğu Mi A3 modeli için yayınladığı güncellemeleri defalarca geri çekmek zorunda kalmıştı.

Malum bir güncellemenin geri çekilmesi demek, o güncellemede bariz sorunlar olduğu anlamına geliyor. Hal böyle olunca Xiaomi’de düzeltmesi daha zor olan sorunları yenisiyle değiştirme kararı almıştı.

Xiaomi Mi A3 için yeni Andorid 11 yaması yayınlandı

Fakat bu da Çinli üreticinin istediği sonucu vermedi. Her yayınlanan güncellemede farklı sorunlar ortaya çıktı. Tam kullanıcılar isyan etmek üzereyken 4. güncelleme ile stabil bir duruş sağlandı.

En azından son güncelleme gelen ilk 3 güncelleme kadar devasa sorunlar içermiyordu. Şimdi ise Mi A3 için Android 11 bazlı yeni bir güncelleme yayınlanıyor. Bu güncelleme Android 11’deki bazı güvenlik açıklarını ortadan kaldırmaya odaklı bir güncelleme.

Elbette bizim size tavsiyemiz bu güncellemeyi indirmeden önce biraz beklemeniz yönünde olacaktır. Çünkü güncellemeyi yüklediğiniz zaman geri dönüşü olmayan hatalarla karşılaşabilirsiniz.

İşin kötü yanı Xiaomi’nin bu hataları ne zaman düzeltebileceği de belli değil. O yüzden biraz sabırlı olmakta yarar var.

Asus ROG Phone 5 özellikleri belli oldu