Xiaomi Mi A3 3. defa Android 10 ile tanıştı!

Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3 üçüncü defa Android 10 güncellemesi ile tanıştı. Nihayet bu güncelleme ile sistem oturmuş bir şekilde deneyim sunuyor.

Android One kapsamında üretilen Xiaomi Mi A3, programı gereği Android güncellemelerini hızlı bir şekilde alacaktı. Ancak yazılım tarafında yaşanan sorunlardan dolayı bu güncelleme gecikmişti. Geçtiğimiz ay Android 10‘u yayınlayan Xiaomi, daha sonra bu güncellemeyi geri çekmişti. Çinli firma bir daha güncellemeyi geçen hafta yayınlamış ancak yine sorunlardan dolayı dağıtımını iptal etmişti.

Xiaomi son hamlesi ile Huawei’yi kızdıracak! Kavgada söylenmez bu!

Xiaomi bugün bir kez daha şansını denedi ve Android 10 güncellemesini OTA üzerinden yayınladı. Android 10 ile gelen hata düzeltmelerini ve yenilikleri barındıran bu güncelleme yaklaşık olarak 1.3 GB büyüklüğünde ve 11.0.11.0.QFQMIXM yapı numarasına sahip.

Mart ayı Android güvenlik iyileştirmelerini de barındıran bu güncellemeyi Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.

Xiaomi Mi A3

Güncellemeyi yüklemeden önce yedek almayı sakın unutmayın. Aksi durumda yaşanacak olası bir sorunda verilerinizi kaybedebilirsiniz. Cihazına Magisk Manager kuranlar ise bu güncellemeyi OTA üzerinden direkt yüklerse cihazları TWRP modunda açılacaktır. Bu yüzden Magisk Manager kullananların güncellemeyi elle yüklemeleri gerekiyor.

Türkiye’de 1.500 TL bandında satılan telefonda Qualcomm Snapdraogn 665 yonga seti ve 4 GB RAM yer alıyor. 720 x 1560 piksel çözünürlüğünde 6.01 inçlik Super AMOLED ekranla gelen telefonda damla çentikli tasarım kullanılıyor. Corning Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunan ekranda parmak izi okuyucusu da yer alıyor.

Telefonda, üçlü kamera kurulumu da yer alıyor. Bu kameralar 48 Megapiksel, f/1.8, (geniş açı), 1/2″, 0.8µm, PDAF, 8 Megapiksel, (ultra geniş açılı), f/2.2, 1.12µm, 2 Megapiksel, f/2.4, (derinlik sensörü) çözünürlüğünde.