Xiaomi Mi 7, iPhone X’te bile olmayan bir özellik ile gelecek!

xiaomi mi 7

Akıllı telefon sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasındaki rekabet günden güne artmaya devam ediyor. Pazardaki model yelpazesi çoğaldıkça, kullanıcılar da seçim yapmakta güçlük çekiyorlar. Doğal olarak hal böyle olunca, kullanıcıların önceliği “ayırt edici özellikler” oluyor. Örneğin P20 Pro’daki 3 kamera gibi. Ya da iPhone X’te bulunan FaceID özelliği gibi. Yani sadece o cihazda olan özellikler, kullanıcılar için odak noktası haline geliyor. Bu durum, üreticileri benzersiz yenilikler yapmaya itiyor. Aynı Xiaomi Mi 7 modelinde yer alacak olan ekran altı parmak izi okuyucusu gibi.

Xiaomi Mi 7 sürpriz bir özellikle geliyor

Şunu hemen baştan belirtelim. Ekran altı parmak izi okuyucusu daha önce Vivo tarafından da kullanılmıştı. Fakat Vivo, Qualcomm’un teknolojisinden yararlanmıştı. Yani Xiaomi ve Vivo’nun kullandığı teknolojiler muhtemelen farklı bir konsepte sahip olacak.

Geçmiş dönemlere baktığımızda Mi serisi cihazların Mart ya da Nisan bandında satışa sunulduğunu görüyoruz. Bu sene ise muhtemel bir gecikme söz konusu. Keza Xiaomi Mi 7 modelinin tanıtılacağı periyotta Mi Mix 2s modeli tanıtıldı. Peki bu gecikmenin sebebi neydi?

Cevap Xiaomi CEO’su Lei Jun’dan geldi. Jun yaptığı açıklamada Xiaomi Mi 7 modelinde ekran altı parmak izi okuyucusuna yer vereceklerini açıkladı. Hatırlanacağı üzere zamanında gerek Apple, gerekse de Samsung bu teknoloji için yoğun bir mesai harcamış fakat başarılı olamamışlardı. Sonuç olarak Mi 7’nin gecikme sebebi de ortaya çıkmış oldu. Çinli üretici yeni modelinde kullanıcılara benzersiz bir teknoloji sunmak için, çıkış takvimini biraz daha geriye kaydırmış.

Google çalışanları yönetime tepkili