Xiaomi Mi 8 Explorer satışa sunuldu

xiaomi mi 8

Xiaomi, kısa süre önce tanıttığı Mi 8 serisinin tepe modeli olan Explorer’ı satışa sundu. İşte Xiaomi Mi 8 Explorer fiyatı ve telefon hakkındaki diğer detaylar.

Hatırlanacağı üzere Xiaomi kısa süre önce yeni amiral gemisi modeli Mi 8’i tanıtmıştı. Çinli akıllı telefon üreticisi Mi 8 ile birlikte, özellikleri kırpılmış, daha uygun fiyatlı bir model olan Mi 8 SE ve premium özellikleri ile öne çıkan çatı modeli Mi 8 Explorer’ı da tanıtmıştı. Bu 3 modelden en çok dikkat çekeni olan Xiaomi Mi 8 Explorer sonunda satışa sunuldu.

Xiaomi Mi 8 Explorer, şeffaf tasarımıyla dikkat çekiyor

Xiaomi Mi 8 Explorer, teknik özellikler anlamında Mi 8 ile hemen hemen aynı kalibrede diyebiliriz. Gücünü Snapdragon 845 yonga setinden alan cihaz sistemini 8GB RAM ile destekliyor.

128 GB dahili depolama alanı bulunan telefonun en önemli eksisi ise microSD yuvasına sahip olmaması. 3000 mAh kapasitesinde ortalama bir bataryadan beslenen Mi 8 Explorer, kutudan ilk çıktığında MIUI 9.5 destekli Oreo ile çalışacak.

Xiaomi Mi 8 Explorer, ekran altı parmak izi okuyucusu, üç boyutlu yüz tarama özelliği ve şeffaf arka kapak tasarımı ile Mi 8’den ayrılıyor.

Telefonun arka kısmında yonga setinden, bataryaya kadar tüm üniteler net bir şekilde görünebiliyor.

Ayrıca dip not olarak şunu da belirtelim. Mi 8 Explorer, Xiaomi’nin ekran altı parmak izi okuyucusuna sahip ilk modeli.

Özellikleri ile öne çıkan bu modelin Çin’deki satış fiyatı ise 530 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu modelin global pazarda ne zaman satışa sunulacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

iPhone 11 Plus ve iPhone SE Plus yanyana görüntülendi