Vivo X20 Plus UD, ekranı çizildiğinde parmak izi okuyucusu çalışacak mı?

vivo x20 plus ud

Bilindiği üzere Vivo X20 Plus UD, parmak izi okuyucusunun ekranın altına yerleştirildiği ilk telefon modeli oldu. Bu teknolojiyi kendi telefonlarında kullanmak isteyen Apple ve Samsung gibi isimler uzun uğraşlar verdiler. Fakat sonuç hüsran oldu. Apple geçtiğimiz sene satışa sunduğu iPhone X’te TouchID özelliğini ekranın altına taşımak istedi. Fakat başaramadı. Samsung’da aynı şekilde S8 ve Note 8 modellerinde bu teknolojiyi denemek istedi. Lakin ortaya çıkan sistemin fazla verimli olmadığı gerekçesiyle parmak izi okuyucusu telefonun arka kısmına yerleştirildi.

Vivo X20 Plus UD modelindeki parmak izi okuyucusu ne kadar güvenilir?

Peki kendimize şu soruyu soralım. Ekranın altına yerleştirilen parmak izi okuyucusu ne kadar uzun ömürlü olabilir? Keza pek çok kişi zamanla telefonun ekranında oluşan çiziklerden şikayetçi. Hatta bu çizikler bazen haddinden fazla derin de olabiliyor.

Çiziklerle dolu bir ekrana Vivo X20 Plus UD hala parmak izi tarayıcısını işlevsel bir şekilde çalıştırabilecek mi? İşte bu sorunun cevabını merak eden JerryRigEverything isimli YouTube kanalı, Vivo X20 Plus UD’yi çeşitli çizik testlerine tabi tutmuş. İlgili test videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kılcal çiziklerde hiç bir sorun çıkartmadan çalışan ekran altı parmak izi okuyucusu sistemi, derin çiziklerde bile çalışmaya devam ediyor. Bu da sistemin sanıldığı kadar hassas olmadığının en önemli kanıtı. Yani telefonun ekranını kırmadığınız sürece, Vivo X20 Plus UD sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecektir.

İnce çerçeveli BlackBerry Ghost geliyor