Xiaomi hızlı şarj teknolojisine sahip model sayısını arttırıyor

Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Çin’in en güçlü akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, hızlı şarja sahip model sayısını arttırıyor. Öyle ki artık orta segmentteki sıradan bir Xiaomi modeli bile hızlı şarja sahip bir teknoloji ile karşımıza çıkıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Xiaomi hızlı şarj teknolojisine sahip model sayısını arttırıyor. Son dönemde Xiaomi’nin akıllı telefon sektöründeki dengeleri değiştirdiğini söyleyebiliriz. Agresif fiyat politikası sayesinde önce Asya, ardından da Avrupa pazarında önemli bir müşteri kitlesine erişen Xiaomi, muazzam bir büyüme gösterdi.

Xiaomi, rekor kıran yeni HyperCharge hızlı şarj teknolojisini duyuracak

Elbette Xiaomi’nin bu büyümesindeki tek etken fiyatları değildi. Çinli üretici özellikle hızlı şarj tarafında gerçekleştirdiği yatırımlarla, kullanıcıların pil sorununu çözme yolunda önemli bir sınav veriyor.

Hali hazırda pek çok güncel Xiaomi modelinde öyle ya da böyle hızlı şarj teknolojisi bulunuyor. Hatta üst segment cihazların bazılarında 100W ve üzeri hızlı şarj teknolojileri mevcut. Bu da telefonun adeta saniyeler içerisinde günü çıkaracak şarja ulaşmasını sağlıyor.

Xiaomi HyperCharge 5 696x392 1

Xiaomi hızlı şarj teknolojisine sahip model sayısını arttırıyor

Çinli üretici yüksek hızlı şarj teknolojilerini orta segmente getirerek rekabeti farklı bir noktaya taşımaya hazırlanıyor. Çin kaynaklı raporlara göre, Xiaomi önümüzdeki dönemde çıkaracağı pek çok orta segment cihazda 50W ve üzeri hızlı şarj teknolojilerine yer verecek.

hızlı şarj cihazı Xiaomi

Pek çok marka üst segment cihazlarında dahi bu kadar yüksek hızlarda şarj teknolojisi sunmuyor. Dolayısıyla bu hamle Xiaomi’nin öyle ya da böyle rakiplerinin önüne geçmesini sağlayacaktır. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz. Keza rakiplerden de benzer bir hamle gelmesi söz konusu.

Riot Games, League of Legends hakkında yeni bir karara imza attı