Redmi K30 hızlı şarj performansıyla dudak uçuklatıyor

redmi k30 1

Xiaomi’nin geçtiğimiz gün duyurduğu Redmi K30 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Görünen o ki K30 hızlı şarj performansıyla da fark yaratacak.

Qualcomm’un orta segmentteki yeni yonga seti Snapdragon 765G’i kullanacak olan ilk modellerden birisi de Redmi K30 olacak. Xiaomi imzası taşıyacak olan model, 5G destekli yapısıyla şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Qualcomm’un SD765 duyurusu sonrasında Redmi de K30’u duyurmuştu. Orta segmente hitap eden K30’un özellikleri yavaş yavaş netleşmeye başladı. Daha önce telefonun ekranı, bataryası, yonga seti ve kamera kurulumu gibi özellikleri ortaya çıkmıştı.

Şimdi de K30’un 30W hızlı şarj desteğiyle geleceği açıklandı. Xiaomi, K30’da kullandığı hızlı şarj teknolojisinde bazı geliştirmeler yapmış. Bu sayede 4500 mAh’lık batarya yaklaşık 1 saat içerisinde tamamen şarj olacak.

Başka bir değişle Redmi K30, sıfırdan yüzde 100 şarja yalnızca 1 saat içerisinde ulaşmış olacak. Bu gerçekten de önemli bir gelişme.

k30

Elbette yine de hali hazırda satışta olan bazı modellerin 45 dakika gibi bir sürede tamamen şarj olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

Şimdi asıl sorulması gereken şey ise K30’un fiyatı. Bakalım şimdiye kadar uygun fiyatlarıyla tanıdığımız Xiaomi, 5G destekli orta sınıfın üst seviyesine hitap eden Redmi modeli için nasıl bir etiket belirleyecek? Muhtemelen K30 için istenen fiyat ülkemizde 4000 TL civarında olacaktır.

SD865 tanıtıldı. İşte özellikleri!