Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Corp  Çarşamba günü, Çin’in COVID-19 kısıtlamaları ve düşük tüketici talebi nedeniyle üçüncü çeyrek gelirinde %9,7’lik bir düşüş bildirdi. İşte detaylar.

Üçüncü çeyrekte satışlar, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 78.063 milyar yuan’dan düşerek 70.17 milyar yuan’a (9.81 milyar $) geldi. Beklentilerin fazlasıyla altında olan bu fiyatlar şirket tarafından duyuruldu. Net gelir, bir yıl önceki 5.176 milyar yuan’dan %59.1 düşüşle 2.12 milyar oldu. Ülke genelindeki şehirler Omicron varyantının yayılmasını önlemek için tecrit uygulamaya devam ettikçe Çin’in tüketici tüketimi zayıf kaldı.

Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Elektronik sektörü de büyük darbe aldı. Araştırma şirketi Canalys, üçüncü çeyrekte akıllı telefon sevkiyatlarının Çin’de %11 ve dünya çapında %9 düştüğünü söyledi. Xiaomi’nin toplam satışlarının kabaca %60’ını oluşturan akıllı telefonlardan elde edilen gelir, bir önceki yıla göre %11,1 düştü. 2021’de Xiaomi, bileşen tedarik etme becerisi ABD yaptırımları nedeniyle darbe alan rakibi Huawei Technologies Co Ltd’den (HWT.UL) pazar payını aldıktan sonra satışlarda artış gördü. Yine de destek kısa sürdü. Mayıs ayında, Xiaomi, 2018’deki listelenmesinden bu yana ilk üç aylık gelir düşüşünü bildirdi. Ağustos ayında, ikinci çeyrek geliri yıllık bazda %20 düştü.

Covid 19 yüzünden bir çok şirket gelirlerinde düşüş yaşıyor ve ne yazık ki Çinli teknoloji devi de bir istisna değil. Bu kapsamda cihaz satışlarında da düşüş gözleniyor diyebiliriz.

Microsoft, Call of Duty için Sony’ye sürpriz bir teklif yaptı