Xiaomi Civi’nin bazı özellikleri netleşti

Xiaomi, Samsung'u yenerek ilk kez küresel olarak 1 numaralı akıllı telefon markası oldu

27 Eylül’de Xiaomi yeni bir telefon tanıtacak. Xiaomi Civi. Peki Civi serisi ne gibi özelliklerle ön plana çıkacak? Görünen o ki bu sorunun yanıtı yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Xiaomi Civi’nin bazı özellikleri netleşti. Akıllı telefon pazarındaki yükselen isimlerden biri olan Xiaomi, özellikle son 1 yıl içerisinde muazzam bir çıkış yakaladı. Sektörde en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3 isimden biri olmayı başaran Çinli üretici, bu bağlamda model yelpazesini de hızlı bir şekilde genişletiyor. Peki önümüzdeki süreçte hangi Xiaomi modelleriyle karşılaşacağız?

Mevcut serilerin devam edeceğini zaten biliyoruz. Bir de bunların yanına Civi eklenecek. 27 Eylül’de tanıtılacak ve ilk olarak Çin’de satışa sunulacak olan Civi’nin bazı özellikleri netleşti.

xiaomi civi 1

Xiaomi Civi’nin bazı özellikleri netleşti

Sızdırılan bilgilere göre Civi 166 gramlık bir ağırlığa ve 6.98mm’lik bir kalınlığa sahip olacak. Telefonun ön yüzünde 32MP’lik bir selfie kamerası yer alacak.

Sektörün geneline baktığımızda ön yüzde 8 MP ya da 16 MP’lik kameraların kullanıldığını görebiliriz. Dolayısıyla Xiaomi bu alanda önemli bir atak yapmış olacak. Elbette rakiplerden de bu tarzda modeller gelecektir.

Öte yandan telefon hakkındaki diğer detayları 27 Eylül’de düzenlenecek olan etkinlikte öğreneceğiz. Muhtemelen telefonun fiyatı ve hangi pazarlarda satışa sunulacağı da 27 Eylül’de netlik kazanacaktır. Bakalım Xiaomi bu modelini Türkiye’de de satışa sunacak mı? Bekliyoruz.

Apple CEO’su Tim Cook’tan bilgi sızdıran çalışanlar hakkında açıklama işte detaylar