Xiaomi Redmi 5 Plus özellikleri netleşti

xiaomi 1

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Çinli üreticinin önümüzdeki dönemde satışa sunacağı modellerden biri olan Xiaomi Redmi 5 Plus hakkında artık daha fazla bilgiye sahibiz.

Xiaomi Redmi 5 Plus, 2018’de gelecek

Xiaomi’nin son yıllardaki hızlı yükselişini agresif fiyat politikasına bağlayabiliriz. Genel olarak Çin ve Hindistan’da hatırı sayılır bir pazar payına sahip olan Xiaomi, 2018 ile birlikte Avrupa’da daha aktif olacağını açıklamıştı. Hatta bu duyurunun ardından Rusya ve İspanya’da birer MiStore açılışı yapılmıştı. Hali hazırda hala ülkemizde resmi olarak satışa başlamış olmasa da internet üzerinden çeşitli Xiaomi telefonlarını edinmemiz mümkün. Yine de Xiaomi’nin Türkiye’ye resmi olarak giriş yapması, ülkemizde satılan model sayısını da arttıracaktır. Zira Xiaomi’nin son derece geniş bir model yelpazesi mevcut.

Şimdiyse bu model yelpazesine yeni bir telefon daha eklenecek; Xiaomi Redmi 5 Plus. İsminden de anlaşılacağı üzere Redmi 5’in biraz gelişmiş bir versiyonu olan telefon, 2160×1080 piksel çözünürlüğünde 5.99 inçlik FHD ekranla gelecek. Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 625 yonga setinden güç alan telefon sistemini 3GB RAM ile destekleyecek. 32GB ve 64GB’lık dahili depolama opsiyonlarına sahip olan Redmi 5 Plus 4000mAh gücünde ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenecek. 12 MP’lik ana kameraya 5 MP’lik selfie kamerasının eşlik edeceği telefonun 2018’in Ocak ayında satışa sunulması bekleniyor.

Huawei’den FaceID’yi 10’a katlayacak teknoloji