Xiaomi 15 serisi 12 GB RAM temel modeline sahip olacak

Xiaomi 15 series 3

Xiaomi, 29 Ekim’de düzenleyeceği kapsamlı lansman etkinliğinde akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar ve akıllı ev çözümleri dahil olmak üzere 16 yeni ürünü tanıtarak ekosistemini daha da güçlendirmeye hazırlanıyor.

Etkinlik, üç saatten fazla sürecek ve Xiaomi’nin HyperOS 2 işletim sistemi ile yeni amiral gemisi Xiaomi 15 serisinin resmi tanıtımına sahne olacak. Xiaomi CEO’su Lei Jun, lansmandan önce yaptığı açıklamalarda, şirketin “insan-araba-ev” ekosistemini genişletecek çok sayıda ürün duyurusu yapacağını doğruladı.

Xiaomi 15 serisinin yanı sıra, Xiaomi Pad 7 serisi, Watch S4 ve Band 9 Pro gibi cihazlar da kullanıcılarla buluşacak. Ek olarak, elektrikli scooter, akıllı kapı kilitleri ve Wi-Fi 7 yönlendiricileri gibi yeni kategorilerde de iddialı ürünler tanıtılacak.

Xiaomi 15 serisi

Xiaomi 15 Serisinde Donanım ve Tasarım Yenilikleri

Lei Jun, Xiaomi 15 serisinin dikkat çeken yeniliklerine değinerek, temel modelin artık 12 GB RAM ile geleceğini doğruladı. Bu, cihaz içi yapay zeka işlemlerini hızlandırmak ve daha akıcı bir kullanıcı deneyimi sunmak için geliştirildi.

Yeni nesil 3nm işlem teknolojisi ile üretilen Xiaomi 15 serisi, güç verimliliği ve performansta ciddi iyileştirmeler vaat ediyor. Xiaomi, maliyetlerdeki artışa rağmen olağanüstü bir fiyat-performans dengesi sunmaya devam edeceğini vurguladı. Lei Jun, artan RAM ve ROM maliyetlerinin fiyat artışına neden olduğunu ancak ürünlerin hâlâ kullanıcılar için büyük bir değer sunduğunu belirtti.

Xiaomi 15 serisi, enerji tasarruflu yeni nesil ekran teknolojisiyle dikkat çekiyor. Tüm modellerde, M9 ışıklı malzeme ve çift mikro boşluklu yapı kullanılacak. Lei Jun, bu panel teknolojisinin güç tüketimini %20 oranında azalttığını ve 2K ekran kalitesini, 1,5K ekranların güç tüketimiyle elde ettiklerini söyledi. Bu yenilik, özellikle yoğun ekran kullanımında batarya ömrünü optimize etmeyi hedefliyor.

Google, Gemini 2.0’ı yıl sonundan önce yayınlayabilir