Xiaomi Car için çıkış tarihi belli oldu! İşte detaylar!

xiaomi 2

Xiaomi ilk otomobillini çıkarmaya ciddi anlamda çok yakın. Çinli üretici, ülkesindeki otomobil üreticilerle ciddi işbirlikleri ile anılmaya başlandı. Eğer bir aksilik olmazsa Xiaomi ilk otomobilini 2023 yılında kullanıma sunabilir. İşte detaylar.

Xiaomi Car için çıkış tarihi belli oldu! İşte detaylar! Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Çinli üretici kısa süre önce elektrikli otomobiller için önemli bir bütçe ayırdığını açıklamıştı. Bu kapsamda Çin tarafında bazı iş ortaklıklarına imza atan Xiaomi, ilk otomobili için önemli bir yol kat etti.

xiaomi 1

Peki Xiaomi’nin ilk otomobili ne zaman gelecek? Bilindiği üzere Apple ve Huawei gibi teknoloji sektöründen tanıdık birkaç isim daha elektrikli otomobiller üzerine çalışmalar yürütüyor.

Dolayısıyla bu işin bir yarışa dönüştüğünü söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Peki gelelim asıl soruya. İlk elektrikli otomobili hangi teknoloji devi çıkaracak?

bu elektrikli aracın özelliğine

Xiaomi Car için çıkış tarihi belli oldu! İşte detaylar!

Şimdiye kadar yapılan açıklamalara baktığımızda ibrenin Xiaomi’den yana döndüğünü söyleyebiliriz. Keza Xiaomi ilk elektrikli otomobili için 2023 yılını işaret etti. Huawei ve Apple tarafında ise henüz somut bir adım göremedik.

İki üreticinin de elektrikli otomobillere olan ilgisi biliniyor. Önümüzdeki süreçte bu pazarda var olacakları da su götürmez bir gerçek. Fakat hem Huawei, hem de Apple bu konuda çok aceleci davranmak istemiyor.

Dolayısıyla kim ilk olacak sorusunun yanıtının çok büyük bir ihtimalle Xiaomi olacağını söyleyebiliriz. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Realme 10 Ultra afişi ortaya çıktı