Xiaomi akıllı telefon üretiminde Apple’ı geçti! İşte detaylar

Xiaomi akıllı telefon üretiminde Apple'ı geçti! İşte detaylar

Araştırma firması Canalys raporlarına göre, Pekin merkezli Xiaomi yılın ikinci çeyreğinde Apple’ı geçerek dünyanın 2 numaralı akıllı telefon tedarikçisi oldu. İşte detaylar.

Canalys rakamlarına göre, Xiaomi’nin sevkiyatları bir önceki yıla göre %83 artarak şirkete %17 küresel pazar payı verdi. Canalys Araştırma Müdürü Ben Stanton yaptığı açıklamada, “Xiaomi denizaşırı işini hızla büyütüyor” dedi. Örneğin, sevkiyatları Latin Amerika’da %300, Afrika’da %150 ve Batı Avrupa’da %50’den fazla arttı.Şirket büyüdükçe gelişiyor. ”Stanton ayrıca, “Şirket yine de büyük ölçüde kitlesel pazara yöneliyor ve Samsung ve Apple ile karşılaştırıldığında, ortalama satış fiyatı yaklaşık %40 ve %75 daha ucuz” dedi.

Xiaomi akıllı telefon üretiminde Apple'ı geçti! İşte detaylar

Samsung, satışlarının bir yıl öncesine göre %15 artmasının ardından 1 numaralı yerini koruyor. Güney Koreli teknoloji devi, Xiaomi ‘yi %19 küresel pazar payıyla geride bıraktı. Apple, satışlardaki %1’lik hafif artış nedeniyle 3. sıraya geriledi. İlgili bir haberde, Xiaomi’nin milyarder CEO’su Lei Jun,  Çin’in en iyi CEO’larının yeni listesinde 1. sırada yer aldı. Xiaomi’nin başarısı tesadüfi değil. Şirket fiyat performans açısından kullanıcılarını tatmin edecek ürünler üretiyor. Akıllı telefon pazarında rekabet gittikçe artıyor. Samsung ve Apple senelerdir yerini sağlam tutsa da Xiaomi hızlı adımlarla yükseliyor diyebiliriz. Samsung hala lider konumunda olsa da Xiaomi ile arasındaki fark ciddi anlamda büyük değil. Apple ise şimdilik ancak üçüncü sırada yerini koruyabiliyor. iPhone 13 satışlarıyla durum değişecek mi göreceğiz.

Dijital paralar geleceğin ödeme sistemi olacak: Türkiye daha şimdiden hazır