Xiaomi 6X tasarımı ile göz dolduruyor

Ekran Resmi 2018 01 25 12.53.13

Akıllı telefon pazarının son dönemdeki yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, şu aralar yeni bir model üzerinde çalışıyor. Muhtemelen Xiaomi 6X ismi ile satışa sunulacak olan bu modeli diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği mevcut. 6X, Xiaomi’nin kendi geliştirdiği yonga seti Surge S2’den güç alacak. Peki Çinli üreticinin yeni cihazı nasıl bir tasarıma sahip olacak?

Xiaomi 6X, iPhone X’e benziyor

Çinli akıllı telefon üreticisinin, Şubat ayının sonlarına doğru gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması beklenilen yeni modeli için bazı görseller sızdırıldı. Sızdırılan görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

xiaomi 6x

Açıkçası, sızdırılan görseller üzerinden yorum yapacak olursak, Xiaom 6X’in genel anlamda iPhone X’i andırdığını söyleyebiliriz. Gerek anten çizgileri, gerek dik şekilde konumlandırılımış olan kamerası biraz iPhone X vari duruyor.

Xiaomi, orta segmentteki yeni modeli için 18:9 en boy oranına sahip 5.99 inçlik bir ekran kullanmış. Bu telefonun son dönemin modern tasarım çizgisinde olacağına işaret ediyor.

Sonuç olarak Xiaomi 6X’in tasarımsal anlamda oldukça şık olduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen Xiaomi’nin kendi yonga seti Surge S2 ile geldiği için de uygun bir fiyat etiketine sahip olacaktır. Bu arada, telefonun global pazarda Mi A2 ismi ile satışa sunulacağını da belirtelim. En azından konu hakkındaki son söylentiler bu şekilde.

Xiaomi’nin kendi yonga seti ile ürettiği telefon sayısı arttıkça, daha da agresif bir fiyat politikasına bürünmesi, diğer üreticileri zor durumda bırakabilir.