Xiaomi Mi 6X kamerasıyla ön plana çıkacak

xiaomi

Son dönemde akıllı telefon müşterilerinin ürün tercihinde kamera kriteri de önemli bir rol oynamaya başladı. Keza pek çok modelin teknik özellikleri birbirine benzeyince, kullanıcılar da tasarım ve kamera kriterlerini, ayırt edici özellik olarak baz almaya başladılar. Bu durum çift ana kamera kurulumunun orta segment modellere de gelmesinde önemli bir rol oynadı. Aynı Xiaomi Mi 6X modelinde olduğu gibi.

Xiaomi Mi 6X güncellenen özellikleri ile dikkat çekiyor

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki etkin isimlerinden biri olan Xiaomi, model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Xiaomi’nin de diğer pek çok Çinli üretici gibi farklı bir isimlendirme portföyü mevcut. Şöyle ki aynı model farklı pazarlarda, farklı isimlerle satışa sunuluyor. Yani Çin’de Xiaomi X olarak tanıtılan bir model, Avrupa’da Xiaomi Y olarak lanse edilebiliyor. Gerçi, az önce de belirttiğimiz üzere bu sadece Xiaomi için değil, diğer Çinli üreticiler için de geçerli.

Fakat bu durum Xiaomi’nin model yelpazesini sürekli genişlettiği gerçeğini değiştirmiyor. Keza Çinli üreticinin orta segment için yeni bir model daha tasarladığı ortaya çıktı. Aslında Xiaomi Mi 6X daha önce de sızdırılmıştı. Fakat telefonun SD 626 yada 636 ile geleceği iddia ediliyordu. Lakin geçtiğimiz gün ortaya çıkan TENAA raporuna göre, Xiaomi Mi 6X MediaTek imzalı Helio P60 yonga setinden güç alacak.

Xiaomi’nin Mi 6X’te diğer orta segmentlere nazaran daha üst düzey bir kamera kurulumuna yer verdiği de ifade ediliyor. Keza arka tarafta bulunan çift kamerada IMX 486 ve IMX 376 lenslerinin kullanılacağı belirtiliyor. Aynı şekilde ön taraftaki selfie kamerasında da IMX 376’dan faydalanılacak.

Xiaomi Mi 6X’in global pazarda Xiaomi Mi A2 ismini taşıması bekleniyor.

Yeni iPhone modelleri hakkında ilk detaylar