Xiaomi 15 Ultra Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Xiaomi 15 Ultra

Önümüzdeki yılın başında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 15 Ultra’nın özellikleri ve çıkış tarihi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Xiaomi merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını bu ayın sonunda piyasaya sürecek. Xiaomi 15 ve 15 Pro, Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4 (ya da son günlerde kullanılan adıyla Snapdargon 8 Elite) ile piyasaya sürülen ilk telefonlar olacak. Ancak Xiaomi 15 serisindeki telefonlar bu ikisinden ibaret olmayacak. Geçtiğimiz aylarda gelen sızıntılar, bunlara bir de Ultra modelinin eşlik edeceğini büyük ölçüde kesinleştirmiş durumda. Ne var ki Ultra modeli için biraz daha beklememiz gerekecek. Çünkü Xiaomi 15 Ultra, önümüzdeki yılın başında çıkacak.

Hatırlarsanız daha önce gelen bilgilerde, Xiaomi’nin Ultra modelini 2025’in başlarında piyasaya süreceği söyleniyordu. Digital Chat Station, sızdırdığı yeni bilgilerle birlikte bu bilgiyi doğrularken, telefonun muhtemelen şubat ya da mart ayında tanıtılacağını paylaştı. Öte yandan telefonun kamera özellikleri hakkında da yeni detaylar ortaya çıktı.

Xiaomi 15S Pro

Xiaomi 15 ve 15 Pro, kamera odaklı amiral gemisi modeller olacak belki ama Ultra kamera konusunda onların da önünde olacak. Xiaomi 15 Ultra’nın ana lensi, 1 inçlik Sony LYT-900 sensörü kullanacak. 50 megapiksellik bu ana lense eşlik edecek lenslerden biri de 200 megapiksellik periskop telefoto kamera olacak. Bu kamera da sensör olarak Samsung ISOCELL HP9’u kullanacak. Bu periskop telefoto kamerada 4x optik zoom özelliği olacak.

Xiaomi 15 Ultra’da toplamda dört arka kamera olacak. Digital Chat Station, telefonun arka yüzünde yine daire şeklinde, büyük bir kamera haznesi olacağını ama bu kez o haznenin içindeki lenslerin yerleşiminin farklı olacağını söylüyor. Bunun başlıca sebebi ise hem ana lensin hem de periskop kameranın büyümüş olması.

Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak olan Xiaomi 15 Ultra, 2K çözünürlükte çift katmanlı OLED bir ekrana sahip olacak. Apple’ın da yeni iPadlerinde kullandığı ve Tandem OLED olarak adlandırdığı bu yeni teknoloji, tek katmanlı OLED panellere kıyasla daha iyi parlaklık ve daha gelişmiş HDR performansı sunuyor.

Daha önce gelen sızıntılara göre telefonda Snapdragon 8 Gen 4 yonga setine 24 GB RAM eşlik edecek. Telefonun bataryası ise 6000 mAh olacak. Batarya kapasitesindeki bu artış yüzünden telefonun öncülünden daha kalın ve daha ağır olabileceği söyleniyor. Yine de eğer bu bilgiler doğruysa Xiaomi 15 Ultra, 2025’in ilk yarısının en etkileyici telefonlarından biri olacaktır.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor