Xiaomi 15 Pro Tüm Renk Seçenekleriyle Görüldü

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15 Pro’yı her üç renk seçeneğiyle de gösteren yeni görselleri ortaya çıktı.

Ekim ayı akıllı telefon dünyası için oldukça hareketli geçecek. Önce MediaTek, hemen ardından da Qualcomm yeni nesil yonga setlerini piyasaya sürecek. Bu yonga setlerinin çıkışıyla birlikte bir lansman dalgası başlayacak. Merakla beklediğimiz pek çok amiral gemisi akıllı telefon, bu ay üst üste tanıtılacak. Bu telefonlar arasında Xiaomi 15 serisi de yer alacak. Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını 20 Ekim’de resmi olarak tanıtacak.

Biz 20 Ekim’deki lansman etkinliği için beklerken, bu seriye dair sızıntılar da üst üste gelmeye devam ediyor. Son olarak da Xiaomi 15 Pro’nun tasarımını gözler önüne seren yeni görselleri internete sızdırıldı. Sızdırılan bu yeni görsellerde telefonu üç farklı renk seçeneğiyle birden görme şansı yakalıyoruz.

Xiaomi 15 Pro 2

Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanacak olan Xiaomi 15 Pro, sadece yonga setiyle değil, kamera özellikleriyle de bu yılın en dikkat çekici telefonlarından biri olacak. Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin arka kamerasında 50 megapiksellik üç lens bulunacak. Bu üçlü kameranın ana lensinin f/1.4-f/2.5 değişken diyafram açıklığına sahip, OV50K olacağı söyleniyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı bir lens ile yine 50 megapiksellik telefoto periskop kamera eşlik edecek. Ana lensin değişken diyafram açıklığına sahip olması, telefonun farklı ışık seviyelerine göre ışık alımını dengelemesine olanak sağlayacak.

Daha önce Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre telefon 2K çözünürlükte bir ekrana sahip olacak. Mikro-kıvrımlı bu ekranın altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Öte yandan telefonun hem öncülünden daha ince olacağı, hem de daha büyük bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Xiaomi geçtiğimiz yıl Xiaomi 14’ü global pazara sunarken Pro modelini ise Çin dışına çıkarmamıştı. Bu yıl Pro modelinin global pazara sunulup sunulmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

PlayStation 5 Pro Satışları Beklendiği Gibi Gitmiyor