Redmi Note 12S ve Note 12 Pro 4G geliyor

Redmi Note 12

Redmi Note 12 ailesinde Note 12, Note 12 4G, Note 12 Pro ve Note 12 Pro+ modelleri var. Ayrıca Note 12 Turbo modeli de yolda. Fakat Xiaomi’nin planları bu seriyi daha da genişletmek üzerine. Yeni bir sızıntıya göre Note 12 ailesine iki yeni model daha eklenecek. İşte detaylar…

Sızıntı konusunda başlıca kaynaklardan biri olan TechDocterz’e göre Redmi Note 12 S ve Note 12 Pro 4G modelleri yolda. Kaynak her iki telefonun tasarımını ortaya koyan görsel paylaştı, ayrıca özellikleri hakkında bilgi verdi. Redmi Note 12 S’de 90Hz yenileme hızına sahip 6.43 inç’lik FHD+ AMOLED ekran olacak. Bu cihaza MediaTek Helio G96 yonga seti güç verecek.

Note 12 Pro 4G’de 6.67 inç’lik FHD+ AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekranın yenileme hızı 120Hz. Telefonun yonga seti ise Snapdragon 732G olacak. Her iki telefonda 108 MP’lik ana kamera ile birlikte 8 MP’lik ultra geniş kamera kullanılıyor. Üçüncü bir kamera daha var, ancak herhangi bir detay verilmemiş. Belki makro kamera olabilir.

RAM ve depolama seçenekleri konusunda da bir bilgi yok. Fakat farklı bir kaynağa göre Note 12 Pro 4G’de 8 GB RAM, Note 12 S’de ise 6 GB RAM olabilir. Her iki telefon 128 ve 256 GB’lık dahili depolama seçenekleriyle birlikte satışa sunulabilir.

redmi note 12

Diğer yandan Xiaomi’nin MIOS isimli kendi işletim sistemini geliştirdiği söylentileri devam ediyor. Aslında MIOS hakkındaki dedikodular yıllardır var. İşletim sistemiyle ilgili ilk iddialar 2013’te ortaya çıkmıştı. O zamanın amiral gemisi modeli Mi 4’ün MIOS işletim sistemiyle geleceği ileri sürülmüştü. Ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Xiaomi, MIOS üzerinde çalışmaya devam ediyor, fakat işletim sistemi henüz hazır değil ve çıkışı da uzak görünüyor. Xiaomi’nin kendi işletim sistemiyle neler sunacağı belli değil, tasarım ve özellikler MIUI’ya benzeyebilir.

Resident Evil 4 Remake seride rekor kırdı! Ücretsiz DLC de yolda