Xenoblade Chronicles: Definitive Edition inceleme

Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme 

#İŞBİRLİĞİ

JRPG türündeki Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme konuğumuz oluyor. Bakalım oyun bizlere ne gibi yenilikler sunuyor?

Nintendo, 2010 yılında Nintendo Wii için geliştirdiği J-RPG türündeki oyunu Xenoblade Chronicles ile büyük beğeni toplamıştı. Aldığı puanlar ile Nintendo’nun en güçlü markalarından biri haline gelen Xenoblade, daha sonra Wii U ve New 3DS XL modellerine gelmişti. Switch için serinin ikinci oyununu geçtiğimiz yıl yayınlayan Nintendo, şimdi de ilk oyunun yenilenmiş grafikleri ile karşımıza çıktı. 10 yıl içerisinde gelişen teknolojiden nasibini alan oyun, grafiksel ve oynanışsal açıdan oyunculara büyük yenilikler sunuyor. 

Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme 

Xenoblade Chronicles’ta, uzun zamanlar önce birbirleriyle ölümle savaşan iki titanın dünyaya olan etkisi ve savaşı konu alınıyor. Uzun yıllar süren bu savaş, Mechonis isimli titanın üzerinde başlıyor. Humus ve Mechon titanları arasındaki savaşta her iki taraf da büyük kayıplar verir. Ana karakterimi olan Shulk ise 9. Klonide, bu titanların savaşını sonlandıran Monado isimli kılıcını incelemeye koyuluyor.

Animal Crossing: New Horizons inceleme

Ancak Shulk’un araştırması kısa süre içinde kesintiye uğruyor. Devam etmekte olan savaşı efsanevi Monado kılıcı ile sonlandırma imkanı Shulk’a sunuluyor. En iyi arkadaşı olan Reyn ile yoluna devam eden Shulk, bu süreçte efsanevi kılıç hakkında daha fazla bilgi sahibi olur ve kendisini düşmanlarına karşı olan amansız mücadele içinde bulur.

Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme 

Sıra tabanlı dövüş sistemini aksiyon ile çok güzel harmanlayan ve ortaya oldukça farklı bir dövüş mekaniği sunan Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, otomatik saldırı sisteminin yanında özel skiller ile düşmanlarınıza saldırma imkanı da sunuyor. Oyunun ilk başındaki biraz sıkıcı olan eğitim modunu tamaladıktan sonra kendinizi klonide bulunuyorsunuz. Burada NPC’ler ile konuşup alışveriş yapabiliyor, onlardan görev alabiliyor ve ana hikayenizde daha rahat ilerlemek için karakterinizi güçlendirebiliyorsunuz.

Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme 

Takım arkadaşlarınız ile birlike düşmanlarınıza karşı saştığınız oyunda, her karakterin kendine has özellikleri bulunuyor. Bu özellikler sayesinde düşmanın tepsine daha kısa bir süre içerisinde çökebiliyorsunuz.

Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme 

Oyunun ilk sürümünden bu sürümüne kadar bir dizi şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Özellikle grafiksel açıdan bir devrim yaşayan oyun, oyun dinamikleri açısından da küçük güncellemeler almış. 100 saati aşkın bir oyun deneyimi sunan Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, Nintendo Switch sahibi olanların ve RGP türü tutkunlarının mutlaka oynaması gereken bir oyun olmuş diyebilirim.

Xenoblade Chronicles Definitive Edition inceleme