Nintendo Switch Pro için üzen açıklama!

nintendo switch

Nintendo Switch Pro için bugün üzen açıklama geldi. Nintendo’nun bu yıl içerisinde daha güçlü bir model çıkarmayacağı resmi olarak açıklandı.

Nintendo‘nun hibrit oyun konsolu Nintendo Switch’in, bu yıl içerisinde yeni bir sürümünün çıkacağı söyleniyordu. DigiTimes’ın ortaya attığı iddia The Wall Street Journal’dan Takashi Mochizuki tarafından da desteklenmişti.

İddiaların bu denli kuvvetli olması, Nintendo’nun yeni bir konsol tanıtacağını doğruluyordu. Ancak bugün Nintendo cephesinden iddiaları yalanlayan açıklama geldi.

Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa; 2020 yılı içerisinde yeni bir model tanıtmayacaklarını bunun yerine oyunlara ağırlık vereceklerini açıkladı. Shuntaro Furukawa, Switch ve Switch Lite modellerinin hala başarılı olduğunun da altını çiziyor.

Bildiğiniz gibi bu yılın sonunda PlayStation 5 ve Xbox Series X satışa sunulacak. 4K çözünürlük ve 60 FPS desteği sunacak olan bu yeni nesil konsolların karşısında Switch’in yetersiz kalacağı düşünülüyor.

PlayStation Plus Şubat 2020 oyunları açıklandı

Maksimumda 1080P çıkışı olan Switch, şu an bile bazı noktalarda maalesef ki yetersiz kalabiliyor. 1. parti yani Nintendo yapımlarında sorunsuz bir deneyim sunan Switch, 3. parti firmaların oyunlarında FPS düşümeleri yaşayabiliyor. Switch’in bir noktada Pro modelinin geleceği aşikar. Ancak bunun 2020 yerine muhtemelen 2021’de tanıtılacağı düşünülüyor.

Nintendo Switch Pro

Bu yıl içersinde sadece Switch’e çıkacak olan oyunlar arasında; Animal Crossing: New Horizons, Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, Bayonetta 3, Metroid Prime 4 ve egend of Zelda: Breath of the Wild 2 gibi devasal yapımlar yer alıyor. Nintendo’nun elinde böylesine çok kaliteli oyun varken yeni konsol çıkarmak haliyle gereksiz olacaktı.

Nintendo’nun bu yıl içerisinde 2D Mario ve 2D Zelda oyunlarını tanıtacağını düşünüyoruz. Yeni konsol tanıtmayacak olan firma, bu yıl muhtemelen 1. parti oyunlarına daha çok ağırlık verecek.