xCloud konsol ve PC için gelebilir! Ortalık kızışacak!

xCloud

Microsoft’un bulut tabanlı oyun servisi xCloud, mobilden sonra konsol ve PC platformları için de gelecek gibi görünüyor. İşte detaylar.

Oyun konusunda yaptığı hamleler ile son dönemde yükselişe geçen Microsoft, son olarak bulut tabanlı oyun servisi xCloud ile karşımıza çıkmıştı. Xbox Game Pass Ultimate sistemine dahil edilen bulut tabanlı servis ilk olarak Android platformuna gelmişti. Apple’ın kıtılamalarından dolayı iOS’i şimdilik pas geçecek olan Microsoft’un, yeni planları bugün ortaya çıktı.

PlayStation 5 parçalarına ayrıldı! Boyutu ortaya çıktı!

Xbox patronu olarak bilinen Phil Spencer, xCloud’u konsol ve PC’ye getirmek için kolları sıvadıklarını ve bu konu üzerine çalışmalara başladıklarını açıkladı. Peki, xCloud’un konsollara gelmesi neyi değiştirecek? Xbox Series X’te zaten tüm Game Pass oyunları oynanabiliyor. Bu yüzden xCloud’un gelmesi biraz mantıksız görünebilir. Ancak bu konsolun çıkışından 5-6 yıl sonra PC ile olan grafik farkı artacak. İşte tam da bu noktada devreye bulut tabanlı oyun servisi girecek.

xCloud

Türkiye’de henüz resmi olarak kullanıma sunulmayan xCloud’ın, 2021 yılında ülkemize de uğrayacağını düşünüyoruz. Şu an Türkiye’de VPN ile test edilebilen sistemin gayet akıcı bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak VPN’den dolayı oyunda input lag değerleri bazen çok yüksek olabiliyor. VPN’siz bu sistemin 24 Mbit ve üzeri internette sorunsuz bir şekilde çalışacağı söyleniyor.

Geleceğin oyun dünyası muhtemelen bulut tabana doğru evrilecek. Belki de Xbox Series X ve PlayStation 5 görüp görebileceğimiz son konsollar olacak. Bekleyip göreceğiz…