Xbox mini mi geliyor?

Xbox mini

Microsoft’un bulut tabanlı sistemi xCloud için Xbox mini konsolu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Peki, Xbox mini’nin fiyatı ne kadar olacak?

Google’ın Stadia sistemini tanıtmadan önce Microsoft cephesinden de bulut tabanlı oyun sistemi için atılım gelmişti. xCloud olarak isimlendirilen bu sistem E3 2018 etkinliğinde sergilenmiş ancak çok detay paylaşılmamıştı. E3 2019 etkinliğinde de bir kez daha sergilenen bu sistem ile sunucu olarak ister evdeki Xbox One’ı kullanabiliyor isterseniz de direkt Microsoft sunucularına bağlanabiliyorsunuz.

Şimdilik hala prototip aşamasında olan xCloud ile dilediğiniz cihazdan stream mantığı ile oyun oynayabileceksiniz. Bugün ise xCloud için Microsoft’un farklı planlarının da olduğu ortaya çıktı. Evde kendi sunucusunu oluşturmak isteyenler için geliştirilecek olan yeni Xbox konsolu, fiyatı ile bütçe sarsmayacak gibi görünüyor.

İndirime giren Xbox One oyunları – 2 Temmuz haftası

Xbox mini olarak isimlendirilen bu konsol, 60 dolarlık fiyattan 2020 yılında satışa sunulacak. Muhtemelen yeni nesil ile birlikte duyurulacak olan bu konsol sadece Stream için kullanılacak.

Xbox mini