Xbox’ta Önemli Değişim

Xbox krizi büyüyor

Xbox Game Studios’un patronu emekli olmaya hazırlanırken yerine geçecek isim de belli oldu.

Microsoft, Xbox Game Studios’tan sorumlu olacak yeni ismi duyurdu. Rare stüdyosunun başkanı olan Craig Duncan, Xbox Game Studios’un başına geçecek. Bu durum şu anda görevde olan Alan Hartman’ın kasım sonunda emekli olacağını açıklamasından sonra gerçekleşti. Hartman, Ekim 2023’ten bu yana görev yapıyordu.

Craig Duncan oyun dünyasında oldukça tanıdık bir isim. Şubat 2011’den bu yana Rare’ın yöneticisi olan Duncan, Sea of Thieves dahil olmak üzere Battletoads, Killer Instinct ve çeşitli Kinect oyun projelerin başında yer aldı. Duncan, Rare stüdyosundan önce Codemasters ve Midway Games’te de çalıştı.

xbox

Sektörden kaynaklar Craig Duncan’ın tecrübeli olduğunu ve Xbox Game Studios’ta başarılı işler yapabileceğini belirtti. Kaynaklar, “Craig Duncan oyun piyasasını ve işleyişini oldukça iyi bilen biri. Microsoft’un onu seçmesindeki en büyük nedenler arasında tecrübesi ve biraz da otoriter yapısı bulunuyor. Güzel işlere imza atacaktır” dedi.

Rare’da Duncan’ın yerini Joe Neate ve Jim Horth alacak. Neate, Sea of Thieves’ın baş yapımcılığını üstlenirken, Horth ise 20 yılı aşkın bir süredir Rare’da çalışıyor. Rare şu anda Sea of Thieves için düzenli olarak güncelleme geliştirmeye ve yayınlamaya devam ediyor. Stüdyo bununla birlikte yakında çıkacak olan aksiyon macera türündeki Everwild üzerinde de çalışıyor.

iQOO 13’ün Işıklı Arka Kamera Tasarımı Görüldü